

Eenvoudig cranberrysaus recept met dadels: suikervrij en heerlijk
Zijn cranberry’s gezond? Wist je dat cranberry’s een voedzame toevoeging aan je dieet zijn, vooral als je kiest voor de pure en onbewerkte varianten? En


Pompoensoep met winterpeen en gepofte knoflook: de soep die je lichaam verwarmt in de winter
Deze soep is zo lekker, zo vol met smaak en warm (naast dat hij letterlijk warm is). Met gepofte knoflook en kurkuma als sterren. Dus


Waarom drink ik elke dag een kop runderbouillon?
Vandaag zette ik weer een grote pan op het vuur waar ik over 7 uur van kan genieten, aka homemade runderbouillon. Ik maak elke week


De lekkerste spruitjes!
Als kind was ik niet zo dol op spruiten, maar nu ik zelf in de keuken sta, eet ik ze super graag. Waarom? Omdat ik


Appel-kaneel broodjes voor de zoete trek (video)
Of ik een gezondere versie kon bedenken voor de appel-kaneeldonuts van de HEMA. Natuurlijk. Ik ben dan wel niet zo’n zoetekauw, maar kan er wel


Afvallen met vallen en opstaan: waarom je soms eerst over die chipszak moet struikelen!
Minder eten en meer bewegen? “Je moet gewoon minder eten en meer bewegen!” Gewoon? “Je moet geen koolhydraten meer eten, dat helpt.” Ach. “Als je


Zelf Gado Gado maken
Let op, veel ingrediënten Ik val gelijk met die welbekende deur in huis, dit is een bewerkelijker recept als in: flink wat ingrediënten. Als je


Perfect herfstige maaltijd: zoete rode kool met peer, kardemom en pumpkin spice
Leuk verhaal: onze oudste zoon (25 jaar) moest altijd kokhalzen bij de geur van rode kool, laat staan dat hij het zou eten. We hadden


Tien minuten gerecht: gebakken kikkererwten in een lekker sausje
Niet iedereen houdt van kikkererwten en dat snap ik. Ik moest ze ook leren eten, maar nu houd ik ervan en eet ik ze heel


Pompoenpuree met zoete aardappel en pumpkin spice
Pompoenpuree, ik vind het lekker én het is zo veelzijdig. Ik roer een schep door mijn warme fruit (ontbijt) of een flinke klodder op je


Plantaardig eten zonder zooi: zelf falafel maken
Nu zal het voor niemand een geheim zijn dat ik niet plantaardig eet. Sterker nog, ik geloof dat ik af en toe (biologisch, zonder medicijnen)


Zuurkoolsalade met rozijnen
In een stamp(pot), op een geroosterde boterham, een tosti, óf in een frisse salade. Ik vind deze salade heerlijk, zeker met dat zuurtje, zoete van


Soms haat ik het om een vrouw te zijn
Storytime. Ik was (maanden geleden) met mijn dochter in Rotterdam en we liepen tussen het winkelen door (Zuidplein) richting onze auto (parkeergarage) om alvast wat


Paksoi stamp met kipshoarma
Stampot of ‘stamp’ zoals ik het noem is voor mij de manier om het saaie AVG’tje te ontwijken en je fantasie z’n gang te laten


Mijn soulfood: gebakken rijst
Gebakken witte rijst (klik hier waarom ik juist voor witte rijst kies en geen zilvervliesrijst) is mijn troost. Mijn soulfood. Zo lekker, en zo simpel.


Tempeh spiesjes met zelfgemaakte satésaus
Tempeh eet ik al vanaf klein kind (hoe kan het ook anders met een Molukse familie), maar nu ik zelf de scepter zwaai in mijn


Bloemkool bites met mango-sinaasappelsalsa
Ik kan serieus een hele bloemkool opeten met deze salsa erbij. Zó’n lekkere combinatie! Ik ga je laten zie hoe ik het maak. Wat heb


De onveiligheid van het afvallen (en waarom je soms liever dik blijft)
Mijn drugsdealer is de supermarkt Afvallen is zoveel meer dan “minder eten en meer bewegen”. Het is een reis naar de krochten van je ziel,


Zelfgemaakte notenpasta
Op zoek naar een heerlijk, gezond, zoet en eenvoudig broodbeleg? Probeer dan eens deze zelfgemaakte notenpasta. Romig, vol van smaak en je kunt het helemaal


Geroosterde pompoen-wortelsoep met sinaasappelolie
“Wat is het hoofdgerecht?” krijg ik standaard als vraag als ik tegen Alex zeg dat we soep eten. Hij vindt soep geen maaltijd, maar een


Boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en tahine-sinaasappeldressing
Deze overheerlijke boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en een romige dressing op basis van tahine en sinaasappelsap is ‘to die for’, serieus lekker! Vergeet overigens de


Vegan paella met gerookte amandelen en tofu
Deze vegan paella heeft mijn hart gestolen, serieus! Ik die niet vegan eet en geloof dat we af en toe (goed en biologisch) vlees nodig


Paddenstoelen-shoarma met yoghurt-knoflooksaus
Stel je voor: je favoriete shoarma, maar in plaats van vlees, schieten er ineens paddenstoelen uit de pan?Maak je geen zorgen, dit is geen trip,


Patatas bravas (mijn versie) met gerookte amandelen-paprikadip
Ik houd van mijn eigen versie van de patatas bravas met deze gerookte amandelen-paprikadop. Zo lekker, romig, smeuiig en zielroerend. Dit eet ik op drukke