Rachelle Verhage

Meal prep tips: lunch en snacks voor onderweg maken

On the go? Meal prep is je antwoord

Ik kreeg de volgende vraag via Instagram: “Wat kan je nu handig meenemen voor een hele dag? Ik heb een afspraak in Amersfoort en ben om half 10 thuis vertrokken en kom om 21.00 uur thuis. Ik heb al een zware werk tas met laptop, iPad, notities etc. Ik heb een fles water bij me ( kan ik straks bijvullen) een peer (op dus nu) nootjes voor tussendoor, rauwkost en humus. Ik kan niet ook nog lunch meenemen en avondeten, tenzij het boterhammen zijn. Niet alleen qua volume, maar ook omdat het de hele dag in mijn tas zit. Wat ga ik eten?”

Love deze vraag en ik deel graag mijn antwoord met jullie, want dit neem ik mee als ik een hele dag ga werken. 

Wraps met tonijnsalade
Hoe maak ik de salade: blikje tonijn, (zelfgemaakte) mayonaise, peper/zout, citroensap, verse kruiden als je dat hebt zoals bieslook, wat mais en misschien een klein rood pepertje fijngehakt. Ik besmeer de wrap met de tonijnsalade (maak hem niet ‘nat’), leg rucola en spinazie ertussen en rol ze strak dicht. Daarna rol ik er een aantal in een bijenwasdoek (kan ook aluminium) en die eet ik dan onderweg. Neemt weinig tot geen plaats in, weegt niets en is lekker.

TIP: je kunt ook wraps maken met een andere vulling zoals gerookte kip, omelet, kaas, gegrilde groentes en hummus. Kijk wel even naar wat er buiten de koelkast houdbaar is. 

Granola bars.
Ik maak zelf graag granola bars voor die lange dagen en die verpak ik in wat bakpapier. Die vullen enorm en geven direct een kick. En ook hiervoor geldt, ze wegen niets en nemen geen extra ruimte in. Mijn recept volgt. 

De koude salade pot
Deze zijn mijn beste vriend. Ik maak dan een pot koude salade van gegrilde groentes, geitenkaas, couscous (of quinoa), noten en een dressing van olijfolie, citroen en kruiden. Mega handig om mee te nemen, want je kunt een paar happen nemen en dan de pot weer dicht doen. TIP: Als ik het uit de pot eet, zorg ik ervoor dat alles heel fijn gesneden is. Het weegt wel iets meer, maar het is echt reuze handig. Klik hier voor een fijn recept. 

Gevulde dadels
Vind ik ook lekker, gemakkelijk en vult mega. Een dadel open snijden en dan stukje pure chocolade erin, een noot, klein beetje pindakaas of cashewnoten pasta, en daarover wat kokos rasp. In kleine bakjes en mee onderweg. Smaakt als een snicker, en vult enorm! 

Omelet
Een omelet neem ik overigens ook vaak mee. Deze vind ik zelf lekker koud maar een paar gekookte eieren is ook een goede optie. Stinkt wel in de trein 😉 Leuk weetje, ik kreeg vroeger altijd omelet op mijn boterham mee naar school en vond dat heerlijk als kind. 

Popcorn
Ik maak graag zelf popcorn en kruid ze dan lekker (ik houd van pittig) en neem die in een zak mee. Lekker om te knabbelen, en weegt niets.

Zakje rauwkost
Ik maak ook altijd zelf een zak met rauwkost zoals wortel, komkommer, paprika, bloemkool (ik eet het rauw maar je kunt hem ook even in de oven grillen) en dat neem ik in een zakje mee. Makkelijk open en dicht en neemt weinig ruimte in en is niet zwaar. Als het je lukt er nog een klein bakje hummus bij te doen, is het helemaal goud. 

Overnight chiapudding met havermout 
Als snel ontbijt on the go (of op je werk) maak ik graag kleine potjes met chiapudding en havermout. Deze maak ik de avond van te voren zodat ze lekker compact is en die kun je zo leeg lepelen. Wil je mijn recept? Dat plaats ik deze week online. 

Als je op deze link klinkt, heb ik nog wat meer eiwitrijke snack-tips voor je (maar die zijn niet allemaal buiten de koelkast houdbaar). 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.