Rachelle Verhage

7 eiwitrijke maaltijden + tussendoortjes

Er zijn talloze diëten, fitnessprogramma’s en wondermiddelen die allemaal beloven de magische oplossing te zijn. Helaas. Voor mij is er één ding is dat wél echt het verschil gemaakt heeft: meer eiwitten toevoegen aan mijn maaltijden. Het helpt me langer verzadigd te blijven én ondersteunt me tijdens (en na) het sporten (spieropbouw). Ik sport momenteel 6x per week (krachttraining) en ik voel het direct wanneer ik minder eiwitrijke maaltijden tot me neem. Ik probeer het grotendeels uit natuurlijke voeding te halen, en geef je hierbij 7 van mijn favoriete eiwitrijke maaltijden (kan ook als tussendoortje). 

7x Gezonde tussendoortjes en snacks vol eiwitten

1. Griekse Yoghurt met honing en noten

De klassieker: Griekse yoghurt. Bomvol eiwitten! Voeg een scheutje rauwe honing en een handvol favoriete noten toe voor die twist. Voordeel: je kunt het overal mee naartoe nemen – op je werk, naar de sportschool of gewoon thuis op de bank. Tip: Voeg de noten pas toe 1 minuut voordat je het gaat opeten.

2. Hummus + groenten

Kikkererwten in de vorm van hummus zijn een geweldige bron van plantaardige eiwitten. Combineer dit met groenten zoals wortels, bleekselderij, komkommer of paprika, en je hebt een snack die niet alleen lekker is, maar ook je dagelijkse groente-inname een boost geeft. Maak ook eens hummus met een smaakje, zoals geroosterde rode paprika, rode peper of knoflook. Klik hier voor mijn hummus recept.

3. Gerookte kipfilet eierwraps

Gerookte kipfilet wraps zijn niet alleen lekker, maar ook een fantastische bron van eiwitten. Neem een eierwrap (lees: bak een omelet en gebruik die als wrap), smeer er een dun laagje hummus op, en voeg vervolgens wat gerookte kipfilet toe. Gooi er nog wat verse spinazie, plakjes avocado en een paar cherry tomaatjes bij, en rol het geheel op. Deze wraps zijn perfect voor onderweg, als lunch of als stevige snack na je work-out. Bovendien kun je ze van tevoren maken en in de koelkast bewaren, zodat je altijd iets gezonds bij de hand hebt.

4. Edamame: krachtige sojaboontjes

Edamame, die heerlijke groene sojaboontjes die je vaak bij de sushi bar vindt, zijn niet alleen lekker, maar ook supergezond. Boordevol eiwitten, vezels en vitamines. 

5. Kwark met vers fruit en chiazaad

Kwark is voor mij ook een enorm fijne bron van eiwitten, en als je het combineert met vers fruit en een eetlepel chiazaad wat mij betreft het lekkerste. De chiazaadjes zorgen voor een gezonde dosis omega-3 vetzuren, en de kwark zelf is gewoon een proteïnebom. Ideaal voor na je work-out, ontbijt of als vullende avondsnack.

6. Hardgekookte eieren

Misschien niet de meest glamoureuze snack, maar wel ongelooflijk praktisch en voedzaam: hardgekookte eieren. Ze zitten boordevol eiwitten en gezonde vetten, en ze zijn makkelijk mee te nemen. Je kunt ze eenvoudig van tevoren bereiden en ze blijven een paar dagen goed in de koelkast. Ik zweer erbij en heb altijd gekookte eieren in de koelkast liggen op de pak. 

7. Cottage cheese met bessen

Cottage cheese, ofwel hüttenkäse, is nog zo’n eiwitrijke lekkernij die vaak over het hoofd wordt gezien. Voeg er wat verse bessen en rauwe honing aan toe en je hebt een heerlijk, zoet-zuur tussendoortje dat ook nog eens je honger stilt. Máár ook lekker als broodbeleg of als dip voor je groentes (in plaats van hummus). Voeg een beetje gedroogde kruiden toe en je kunt aan de borrelplank. 

Eiwitrijk eten

Dus… Naast dat het me langer verzadigd houdt, ondersteunen de eiwitrijke maaltijden mij ook bij het opbouwen van mijn spieren en helpt het me meer calorieën te verbranden. Hoe? Dat lees je hier. Ik probeer overigens weg te blijven van de shakes + eiwitrepen en met deze 7 lekkere producten lukt me dat aardig. 

Na het sporten drink ik wel een shake overigens, maar dan eentje zonder zooi en toevoegingen die er helemaal niet in horen. Ik gebruik de ‘grasgevoerde Whey’ van Motionsupps met maar 2 ingrediënten. Klik hier om daar meer over te lezen.

De Spicy Keukenprinses

2 gedachten over “7 eiwitrijke maaltijden + tussendoortjes”

  1. Ik wilde nog aandacht gaan geven aan eiwitten maar dat is zo te lezen niet meer nodig.
    Zit nu aan de hummus, ontbijt met Griekse yoghurt meestal. Eieren eet is sowieso als dochter van een kippenboer.
    Mijn doel geen extra eiwitten uit poedertjes, repen of andere producten met toegevoegde eiwitten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *