Rachelle Verhage

Spullen die je in huis moet hebben om te meal preppen

Om succesvol te meal preppen, heb je natuurlijk wel een aantal essentiële spullen nodig die het een stuk makkelijker maken. Hieronder vind je mijn lijst van favorieten met handige spullen die je in huis ‘moet’ hebben om te meal preppen. En vergeet niet: maak het jezelf gemakkelijk. Als je niet direct 7 dagen wilt preppen, begin dan eens met 2 dagen. Of elke avond je ontbijt klaar zetten in de koelkast. Of kook elke avond voor 1 persoon meer en bewaar dat als lunch voor de volgende dag. Kleine stapjes zijn ook stappen! 

Enfin. Wat gebruik ik om te meal preppen?

1. Stevige en glazen bewaarbakjes

Het belangrijkste wat je nodig hebt voor meal preppen zijn goede bakjes. Het is voor mij belangrijk dat ze luchtdicht, BPA-vrij en geschikt zijn voor zowel de koelkast als de vriezer. Bakjes van glas zijn voor mij favoriet, ook omdat je ze ook direct in de oven kunt opwarmen (laat het eerst ontdooien hè, het eten dat erin zit ;)).

Ik zorg ervoor dat mijn bakjes verschillende maten hebben om variatie in porties en soorten maaltijden mogelijk te maken.Tip: Gebruik stapelbare bakjes om ruimte te besparen in je koelkast of vriezer.

2. Keukenapparaten

ONMISBAAR! Een blender of goede keukenmachine kan een gamechanger zijn als je veel verschillende ingrediënten wilt verwerken. Of je nu groenten fijn wilt hakken, sauzen wilt pureren of noten wilt malen voor gezonde snacks, een goede keukenmachine versnelt het proces enorm. Voor smoothies, dressings of soepen is een blender ook erg handig. Ik zweer erbij. Ik heb zelf een Nutribullet (klik hier), een staafmixer (klik hier), een hakmolen en een ballongarde voor aan mijn staafmixer. 

3. Labels en markers

Labels en markers. Het klinkt misschien simpel, maar het labelen van je maaltijden met de datum en inhoud kan je een hoop verwarring besparen. Je weet precies wat in welk bakje zit en hoelang het nog goed is. Dit is vooral handig als je maaltijden invriest en later wilt gebruiken.

4. Bewaarzakjes (eco)

Als je een voorraad maaltijden in de vriezer wilt bewaren, zijn van die herbruikbare ziplock zakjes of vacuumzakken ideaal. Ze nemen minder ruimte in dan bakjes en zijn perfect om bijvoorbeeld soep of sauzen in te bewaren. Door maaltijden vacuüm te verpakken, blijven ze bovendien langer vers en behoud je de kwaliteit. Lees hier welke ik gebruik. 

5. Glazen potten

IK BEN FAN! Glazen potten zijn namelijk ideaal voor het bewaren van salades, soepen, havermout, chiazaad, bouillon of zelfs sauzen. Ze zijn duurzaam, herbruikbaar, en houden je eten langer vers zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen. Bovendien kun je de potten gemakkelijk meenemen en zien wat erin zit, wat handig is bij het plannen van je maaltijden. 

6. Fantasie & strategie

Daarbij natuurlijk ook je fantasie en een beetje strategie. Je wilt niet elke dag kip met rijst en broccoli eten, toch? Een paprika bijvoorbeeld kan in een saladepot, maar ook in een glazen bakje als gegrilde groente. Of in het bakje waar je de volgende ochtend een omelet mee gaat maken (ei altijd vers maken, maar de rest kun je al wel voorbereiden). Courgette idem dito! Quinoa (zegge: kienwa) kan ook in diezelfde saladepot, maar ook als je ontbijt of lunch. Dus kijk eens of bepaalde recepten een overlap hebben qua ingrediënten. Zo maak je het jezelf nog gemakkelijker. Binnenkort zal ik een nieuwe serie starten en al mijn meal prep recepten met je delen.

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *