Geen vette klodders mayo?
Ben je gek op knoflooksaus, maar wil je liever niet altijd die vette klodders mayonaise op je bord? Deze lichtere knoflooksaus met cottage cheese is smeuïg, fris en vol smaak, zonder dat je je maag (of hormonen) ermee belast. Dankzij de eiwitrijke basis van cottage cheese past hij perfect binnen een gezondere levensstijl, of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt behouden of gewoon slim wilt genieten. In vijf minuten gemaakt, vol smaak.

Mijn recept
Wat heb je nodig? (voor ca. 4 porties):
200 g cottage cheese (bij voorkeur volle variant voor romigheid)
1–2 tenen knoflook, geperst
1 el citroensap of witte wijnazijn
1 el olijfolie (voor extra smeuïgheid)
½ tl mosterd (mag ook honingmosterd zijn voor een zachtere smaak)
Peper en zout naar smaak
Optioneel: verse kruiden zoals peterselie, bieslook of dille. Ik ben groot fan van bieslook!

Bereidingswijze
Doe de cottage cheese in een hoge beker (voor de staafmixer) of keukenmachine.
Voeg de knoflook, citroensap, mosterd en olijfolie toe.
Mix met een staafmixer of de keukenmachine tot een gladde, romige saus.
Breng het dan op smaak met peper en zout.
Zet het vervolgens minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken intrekken.
- Voeg eventueel een handje bieslook toe (zooo lekker).
Tips:
Wil je de saus dikker? Voeg een eetlepel Griekse yoghurt of kwark toe.
Wil je hem milder? Gebruik gegrilde knoflook in plaats van rauwe.
Ideaal als saus bij: kip, gegrilde groente, zoete aardappel, of als dip bij rauwkost.
