Aubergine, ik denk wel een van mijn lievelingsgroentes. Ik eet het serieus 2/3 keer per week en thuis denken ze daardoor weleens dat ik paars zie. Een aantal voordelen van aubergine:
Vol Antioxidanten
Aubergine bevat verschillende antioxidanten, waaronder nasunine, een krachtige antioxidant die voorkomt in de paarse schil.
Rijk aan Voedingsvezels
Aubergine is een goede bron van voedingsvezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering. Vezels helpen ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel.
Vitaminen en Mineralen
Aubergine is een goede bron van essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, vitamine B6, foliumzuur, kalium, en magnesium. Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in verschillende lichaamsfuncties, zoals immuunondersteuning, bloedstolling, en zenuwfunctie.
Nou, bewijs geleverd, maar goed dat is niet de reden dat ik het vaak eet. Ik houd ervan. En deze rolletjes zijn écht een aanrader als je van aubergine houdt. Je kunt ze eten tijdens de lunch bij een salade, naast de soep of als bijgerecht. Ik ben benieuwd of jij ze ook zo lekker vindt?
Het recept
- 2 middelgrote aubergines
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram mozzarella strooikaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel chili vlokken
Hoe maak ik ze?
Eerst de oven aan: Verwarm de oven voor op 200°C.
Dan de aubergines: Was de aubergines en snijd de uiteinden eraf. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Yes! Plakken grillen: Verhit een grillpan of gewone koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de aubergineplakken licht met olijfolie, knoflook erover en dan zout en peper. Grill de plakken aan beide kanten totdat ze zacht zijn en grillstrepen vertonen, ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
Vullen en rollen: Leg een plak gegrilde aubergine op een snijplank en strooi een beetje mozzarella strooikaas in het midden en de oregano. Rol de plak voorzichtig op en leg deze in een ovenschaal met de naad naar beneden. Herhaal dit voor alle plakken.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de aubergine rolletjes gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.
Haal de aubergine rolletjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Bestrooi ze dan met chili vlokken en je kunt eten. Zó lekker!