Rachelle Verhage

Boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en tahine-sinaasappeldressing

Deze overheerlijke boerenkoolsalade met peer, geitenkaas en een romige dressing op basis van tahine en sinaasappelsap is ‘to die for’, serieus lekker! Vergeet overigens de boerenkool niet te masseren hè? Het masseren van de boerenkool is belangrijk om de bladeren zachter en malser te maken, wat de smaak en textuur van de salade ten goede komt.

Wat heb je nodig?

Voor de salade:

  • 150 g boerenkool, gewassen en in kleine stukjes
  • 1 rijpe peer, in dunne plakjes
  • 50 g (bio) geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels gerookte amandelen, grof gehakt
  • Balsamico azijn, om eroverheen te sprenkelen

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tahine
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel edelgistvlokken

 

Hoe maak je het?

  1. Stap 1, belangrijk: de boerenkool masseren: Doe de boerenkool in een grote kom. Voeg een klein beetje olijfolie en een snufje zout toe. Masseer de boerenkool met je handen gedurende 2-3 minuten, totdat de bladeren donkerder van kleur worden en zachter aanvoelen. Dit proces breekt de vezels af en maakt de boerenkool minder bitter en beter verteerbaar.

  2. Dan maken we de dressing: Meng in een schaaltje de olijfolie, tahine, sinaasappelsap, yoghurt en edelgistvlokken. Roer goed door totdat de dressing een romige textuur heeft. Voeg eventueel een snufje zout en peper toe naar smaak.

  3. Giet de dressing over de boerenkool en hussel alles goed door.

  4. Voeg de stukken peer toe aan de salade. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en strooi de gehakte gerookte amandelen erbij. Sprenkel naar smaak een beetje balsamico azijn over de salade voor een extra vleugje frisheid en zoetheid.

 

Ik ben dus dol op een boerenkoolsalade en met deze dressing is het helemaal een feestje op je bord. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *