Rachelle Verhage

Geroosterde kikkererwtensalade met gegrilde peer en mango-sinaasappelsalsa

Deze salade was een verrassende, want het was een probeersel. En als dat dan zo lekker blijkt te zijn. daar word ik dan weer blij van! Verrassend qua smaken die eigenlijk op het eerste gezicht niet bij elkaar lijken te passen, maar ik daag je uit dit gerecht eens te proeven. Fantastisch! 

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt (haal de velletjes eraf)
  • 1 rijpe peer, in dunne plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol verse koriander, grof gehakt
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 handvol verse munt, fijn gehakt
  • theelepel kokosolie

    Kruiden:
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Zout en peper naar smaak

Hoe ga je het maken?

  1. Kikkererwten roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en verspreid ze op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en peper. Meng goed zodat de kikkererwten gelijkmatig gekruid zijn.
    • Rooster de kikkererwten 25-30 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.

  2. Sinaasappel-mangosalsa maken:
    • Terwijl de kikkererwten in de oven staan, maak je de salsa door de blokjes mango (kan diepvries) en partjes sinaasappel in een kom te mengen met (de helft van de) de munt, (de helft van de) koriander en kaneel.
    • Leg de mango en sinaasappel in een pannetje met een heel klein scheutje water. Dit laat je 30 minuten op zacht vuur pruttelen (wordt het te droog, voeg dan nog een scheutje toe)
    • Na 30 minuten zet je het vuur af, laat je de salsa afkoelen en vervolgens blend je het (in de blender) een paar keer (niet meer) tot er een grove salsa ontstaat.
    • Voeg de fijngehakte resterende muntblaadjes en koriander en het limoensap toe (even doorroeren), en breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet de salsa even apart zodat de smaken kunnen intrekken.

  3. Salade samenstellen:
    • In een grote schaal combineer je de geroosterde kikkererwten met de gegrilde peer (deze gril je 5 minuten in de grilpan aan beide zijdes, zonder olie).
    • Drizzle er dan de salsa overheen.
    • Strooi dan nog wat paprikapoeder en citroenrasp eroverheen. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed samenkomen. Echt zo lekker!

TIP

Voel je jezelf erg avontuurlijk? Strooi wat nori vellen over deze salade, lekker dat zoute versus dat zoete met dat zuurtje van de citroenrasp. Eet smakelijk! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *