De lekkerste manier waarop je wortel kunt maken! Vind ik dan hè?
Wat heb je nodig?
- 400 gram worteltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rauwe honing of agave (optioneel, voor een zoete touch)
- 1 theelepel gedroogde tijm of rozemarijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap (optioneel, voor extra frisheid)
Hoe maak ik het?
Eerst ff de oven aan: Verwarm de oven voor op 200°C.
De worteltjes: Was de worteltjes goed en schrap ze indien nodig. Laat kleine worteltjes heel en snijd grotere wortels in de lengte door de helft of in kwarten zodat ze gelijkmatig garen.
Kruiden: Leg de worteltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, honing of agave, en voeg de fijngehakte knoflook toe. Strooi de gedroogde tijm of rozemarijn erover en breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar zodat de worteltjes goed bedekt zijn met de olie en kruiden.
Roosteren: Zet de worteltjes in de voorverwarmde oven en rooster ze 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Halverwege de baktijd even omscheppen voor een gelijkmatige garing (is dat een woord?)
En dan: Haal de worteltjes uit de oven en besprenkel eventueel met wat citroensap voor extra frisheid.
Voor een extra crunch kun je nog wat geroosterde amandelen over de worteltjes strooien.