Rachelle Verhage

Hartige ontbijtbowl met linzen en groenten

Een recept uit mijn weekmenu

Dit is weer zo’n gemakkelijk recept uit mijn weekmenu, dat ik elke zondag deel. Daarbij zijn linzen echt een heel gezonde toevoeging op je leefstijl, en ook gewoon erg lekker. Ik gebruik zelf groene linzen voor dit recept. 

Wat heb je nodig voor 1-2 porties?

  • 150 gram gekookte linzen (groene of bruine linzen werken het best)
  • 1 avocado, in plakjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 broccoli (gekookt)
  • 1/2 komkommer, in blokjes
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • Handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel verse kruiden (bijv. peterselie, koriander of bieslook), fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Een gekookt ei 

Hoe maak ik het?

  1. First things first, de linzen: Als je linzen nog niet gekookt zijn, kook ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze eens in bouillon voor extra smaak en als je hem zelf trekt een rijkdom aan gezondheid. Laat vervolgens de linzen afkoelen.

  2. Dan maken we de salade: Meng de gekookte linzen in een kom met de paprika, de komkommer, de cherrytomaten en de lente-ui.

  3. Belangrijk: de dressing: Klop in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, zout en peper door elkaar. Simpel maar zo lekker! Je kunt ook deze dressing kiezen (klik hier). 

  4. Meng de bowl: Giet de dressing over de linzen en groenten en schep goed om. Voeg dan de verse kruiden toe! 

    Schep de linzen, de broccoli in een ontbijtbowl en garneer met plakjes avocado. Voeg dan het gekookte eitje toe. Dit is super voedzaam en lekker. 

 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.