Havermoutkoekjes met banaan: gezond, snel en zonder toegevoegde suikers

Soms wil je gewoon iets zoets.
Niet zo’n “ik heb drie dagen op een druif geleefd dus nu verdien ik een gebakje” zoets, maar een slimme, voedzame snack die je lichaam blij maakt en je hormonen niet in een achtbaan “gooit”. Deze havermoutkoekjes zijn precies dat: snel, simpel en volledig goedgekeurd door het deel van je brein dat schreeuwt om comfortfood. Althans mijn deel wel. Met slechts vier ingrediënten en een oven die z’n werk doet, zet je binnen no-time iets op tafel waar je zonder schuldgevoel je tanden in kunt zetten.

En ja, het is écht zo makkelijk.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram gemalen havermout (deze maal ik zelf in hakmolen)
  • 2 rijpe bananen
  • Pumpkin spice naar smaak (lekker veel)
  • Rozijnen als deco (of noten, pure chocolade), want we eten eerst met onze ogen.

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Prak de bananen tot een smeuïge massa. Hoe rijper, hoe beter: zwarte stippen = powersmaak.
  3. Voeg de gemalen havermout en pumpkin spice toe. Meng tot een stevige massa.
  4. Vorm koekjes (plat, dikker, wat jij wilt) van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  5. Duw er wat rozijnen in (of stukjes pure chocolade, wat noten, gedroogd fruit..) of doe ze in je ‘beslag’.
  6. Bak 12 tot 15 minuten tot ze goudkleurig en licht knapperig van buiten zijn.

Gezond(er) snacken hoeft geen strafkamp te zijn. Deze koekjes zijn zacht (dus verwacht geen harde koekjes) en zoet op een manier die je lijf ondersteunt. Perfect als snack op drukke dagen, als pre-workout, bij je thee, in je tas… 

Tip! Maak er een paar extra, want als Alex (mijn man) er al drie op heeft dan weet je genoeg: dit gaat sneller op dan je “pumpkin spice is leven” kunt zeggen. Geniet ervan!

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *