Rachelle Verhage

Kipfilet met romige spinazie en geroosterde bloemkool

Gerecht uit mijn weekmenu

Dit is een van de recepten uit mijn weekmenu die ik wekelijks deel via mijn website en Instagrampagina. Nu eet ik zelf altijd bewerkelijker dan de meeste mensen want ik houd enorm van in de keuken staan, maar ik heb er rekening mee gehouden dat dit niet voor iedereen geldt. Dit gerecht is super lekker, past in het weekmenu én is snel(ler) klaar. 

Wat heb je nodig? Voor twee personen.

  • 150g (als het kan biologische) kipfilet 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500g bloemkool, in roosjes of plakken.
  • 1 flinke kop verse spinazie 
  • 1/4 kopje volle kookroom of crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout, peper, en kruiden naar smaak (bijv. paprikapoeder, tijm)

Hoe maak je het?

  • De bloemkool: Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloemkool (snijd eens een keer plakken, dat is lekker) met klein beetje olijfolie, zout, peper, en kruiden naar keuze. Rooster de bloemkool gedurende 25-30 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Dan de kipfilet: Kruid de kipfilet met zout, peper, en eventueel paprikapoeder. Bak de kipfilet in een pan met olijfolie tot hij goudbruin en gaar is (ongeveer 6-8 minuten per kant). Of leg hem (bij gebrek aan tijd) in een ovenschaal en zet hem in de oven tot goudbruin. 
  • Last but not least, de spinazie: Verhit in een andere pan de kookroom of crème fraîche op laag vuur. Voeg het gehakte knoflookteentje en spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Meng er op het einde de Parmezaanse kaas door.

    Serveer de kipfilet met de geroosterde bloemkool en romige spinazie. Jammie! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.