Zeekraal is 'the bomb'
Dat zeekraal gezond is, hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, maar dat ga ik toch doen. Zeekraal is dus niet alleen lekker en veelzijdig, maar ook een voedzame groente die je gezondheid op meerdere fronten ondersteunt. Ze is rijk aan Rijk aan Omega-3 Vetzuren, ze ondersteunt de electrolytenbalans, rijk aan mineralen (door waar ze groeit), rijk aan vitamine C, vezelrijk en heeft een hoog watergehalte (hydratatie). Nou? Als je dan nog niet overtuigd bent, maak dan dit gerecht eens. Zo lekker!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten (2 porties)
- 200 gram zeekraal, gewassen
- 1 gele paprika, in kleine blokjes
- 1/2 winterpeen, julienne gesneden
- 2 gekookte eieren, in partjes gesneden
- 3 eetlepels volle yoghurt of mayonaise (naar smaak) en die maak je gemakkelijk zelf (klik hier). Voeg naar smaak meer, of minder toe.
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje citroensap
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- Een handje macadamia noten (zo lekker dat romige met de zoute zeekraal).
- Een handje rozijnen (optioneel)
- Een stukje volkoren stokbrood om erbij te serveren (optioneel)
Hoe maak ik het?
Spoel de zeekraal goed af met koud water en laat ze uitlekken. Blancheer de zeekraal kort (1 minuut) in kokend water en spoel af met koud water om de smaak te verzachten. Laat haar dan goed uitlekken.
Meng in een grote kom de zeekraal, gele paprika, wortel, rozijnen en de noten. Pecannoten zijn er trouwens ook lekker bij of cashewnoten!
Voeg de Griekse yoghurt of mayonaise toe (ik kies zelf altijd voor mijn homemade mayonaise) en meng goed door de salade. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en de citroensap.
Snijd de gekookte eieren in partjes en voeg deze toe aan de salade. Meng voorzichtig zodat de eieren heel blijven.
Dit is zo lekker! Echt een van mijn favorieten.