Rachelle Verhage

Weekmenu #2

Zondag; een nieuw weekmenu

Ik combineer in dit weekmenu diverse weekmenu’s van onszelf (want die maak ik voor ons gezin ook elke week) en leuk feitje: mijn weekmenu van vorige week is 9345x gelezen?! Wow! Mijn inbox stroomde vol met vragen over persoonlijke weekmenu’s, bepaalde ingrediënten en afvallen. Dank jullie wel. Ook deze week zeg ik, dit is geen persoonlijk weekmenu, maar ter inspiratie. 

Ik eet veel groentes, drie keer per dag een maaltijd (snack dus bijna niet) en leid nu een zeer actief leven. Als ik intermitted fast dan is dat voor een bepaalde periode van het jaar, het is namelijk geen leefstijl (laat je goed voorlichten). Daarbij eet ik de ene week meer salades, de andere week meer brood, deze week een dikke steak en een vergeten groente. It’s all about the balance.
Let’s GO! 

meal preppen saladepotten

ZONDAG

Ontbijt: Een (zuurdesem) boterham met pindakaas (ik heb de pindakaas met dadel en kaneel van de Pindakaaswinkel) met stukjes banaan en cacao nibs. Geloof me, zálig! Ook lekker met aardbeien als ze in het seizoen zijn. 

Lunch: Een gemakkelijke salade met tempeh chips. Je maakt je favoriete salade (be creative) en als eiwitbron voeg je daar tempeh chips aan toe. Crunchy, gezond én lekker! Klik hier voor het recept. 

Diner: Gevulde paprika’s met volkoren rijst en diverse groentes! Super simpel, lekker en als je er eentje bewaart voor de volgende dag heb je direct lunch.

Voor mij is dat de manier, restjes van de vorige avond integreren in je lunch. Klik hier voor het recept van de paprika’s. 

boterham met pindakaas en banaan

MAANDAG

Ontbijt: Een snackbordje van een half avocado uit de oven (optioneel met chili vlokken), een gebakken eitje in roomboter, een handje bosbessen en een klein handje amandelen. (zie foto).

Lunch: Een dikke vette couscous salade pot. Klik hier voor dit super gemakkelijke recept.

Diner: Kipfilet (of kippendij) uit de marinade (klik hier voor de marinade) met gepofte zoete aardappel (klik hier) en geroosterde worteltjes uit de oven (klik hier). Een AVG’tje maar dan anders. 

snackbordje

DINSDAG

Ontbijt: Een fruit snackbordje met een handje frambozen, 1/2 nectarine in stukjes en een gedroogde vijg met 2 stukjes pure chocolade. Ik eet graag deze chocolade, klik hier van de Holland and Barret.

Lunch: Twee geroosterde (zuurdesem) boterhammen met geprakte avocado, peper, Keltisch zeezout (of wat je zelf lekker vindt) en flink wat spinazie (lekker geroerbakt met verse kruiden of rauw, wat je zelf wilt). 

O, en ja dit is de tweede avocado van deze week 😉 Vet is niet mijn vijand, suiker voor mij wel. 

Diner:  Gevulde aubergine rolletjes (klik hier voor het recept) met geroosterde groentes (lekker opmaken wat je hebt, op een bakplaat, olijfolie erover en 20 minuten in de oven op 180 graden) en tonijn. Ik heb hier een recept voor de tonijn. 

avo toast met geroerbakte spinazie

WOENSDAG

Ontbijt: Een schaaltje yoghurt met peer, banaan en (rauwe) honing (zie foto). Je kunt hem eventueel garneren met een eetlepel granola (ik doe dat op een dag zoals vandaag zelf niet). Granola? Ik maak hem of zelf, of koop hem hier

Lunch:  Een (zuurdesem) boterham (of twee) met bieten hummus en een gekookt ei. Klik hier voor de bietenhummus. Liever ander broodbeleg? Klik dan hier

Diner: Gnocchi met roomsaus! Geloof me, dit wil je vaker eten als je dit een keer gegeten hebt. Klik hier voor het recept. 

yoghurt met peer en honing

DONDERDAG

Ontbijt: Roerei met paksoi en knoflook (eet gerust met een cracker of rijstwafel naar keuze, ik eet het zelf zonder). Kokosolie in de pan, de hele paksoi fijn gesneden toevoegen, knoflook, peper en zout en dan 2 eitjes toevoegen en roerbakken. Lekker! Nog lekkerder? Met wat cayennepeper erover (spicy is altijd optioneel). 

Lunch: Een lunchpot met spinazie, gerookte kip, mais, rode kool, paprika rood en groentes die je over hebt in je groentelade (zie foto voor mijn variant). Zoek je een lekkere dressing? Klik dan hier. Meer inspiratie nodig over hoe ik een lunchpot maak? Klik hier

Diner:
Aardappelen (zoals je ze zelf lekker vindt) met gegrilde groentes naar keuze (i know, deze eet ik vaak) en groenteballen. TIP: maak wat extra ballen en eet deze morgen op je boterham of in je salade. Klik hier voor mijn ballen. 

Saladepot

VRIJDAG

Ontbijt: Kwark met warm fruit (diepvriesfruit even in pannetje met kokosolie en kaneel warm maken). Dit kun je ook in een glazen pot meenemen naar je werk en daar ontbijten. 

Lunch:
Stamp met rammenas (kan gemakkelijk avond van te voren gemaakt worden). En denk je nu, rammenas? Ja, ga eens zoeken want dit is enorm gezond voor je en je leert eens een nieuwe groente kennen. Kun je het niet vinden? Vervang het dan voor een andere groente naar keuze. 

Klik hier voor het recept. Warm lunchen niet je ding? Check dan mijn Instagrampagina voor meer lunch inspiratie. 

Diner: een goede steak (deze koop ik bij de boer), altijd lekker en (mijn mening) enorm goed voor je eens per week met gegrilde bloemkool (het recept vind je hier). Watertanden van een goede steak! 

Rammenas stamp

ZATERDAG

Ontbijt: Luchtige dadel-kokos pannenkoeken (klik hier voor het recept)

Lunch: Spicy (optioneel), Crispy ricepaper rolls met tofu. Zo lekker, zeker met die crunch! Klik hier voor het recept. 

Diner: Witte rijst met broccoli soep. Rijst met soep is favoriet bij mij, dan zeker bruine bonensoep, maar met deze broccoli soep helemaal lekker. Klik hier voor het recept. 

Steak met een kleine salade
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.