Rachelle Verhage

Weekmenu #5

Het 5e weekmenu alweer, bizar. Ik heb er zoveel plezier in! Naast dit menu, maak ik voor vijftien (!!) vrouwen persoonlijke weekmenu’s op basis van smaak, onderhoud en wensen. En (hier word ik zo blij van), ik ben gevraagd om te komen koken tijdens een retraite. Ik kan oprecht niet wachten. Enfin, hierbij mijn weekmenu #5 Eet smakelijk. O, en helemaal onderaan geef ik je mijn tips waar ik mijn boodschappen (onder andere) haal.

MAANDAG

Ontbijt: één geroosterde zuurdesemboterham met daarover plakjes gegrilde courgette, stukjes (je kunt hem ook prakken) avocado, een handje pistachenootjes, wat zonnebloem pitten, een beetje citroenrasp en kiemgroentes op top. Zo lekker, vooral met de citroenrasp. Gebruik het liefst biologische citroen.

Lunch: bloemkool bites met mangosalsa. Klik hier voor het recept (ik kan serieus in mijn eentje een hele bloemkool opeten). Je kunt het aanvullen met bijvoorbeeld een bio tartaartje (of iets anders dat je lekker vindt erbij), als je er niet genoeg aan hebt. 

Dinner: gemakkelijke (bio) kipsalade, klik hier voor het recept. Overheerlijk! 

Mango is verre van seizoensgroente in september, daarom heb ik diepvries mango gebruikt in de salsa. Het is namelijk een recept dat ik ga maken (zomerse Spanje sferen) voor tijdens de retraite. Vandaar mijn keuze. Je zou het ook met peer kunnen proberen (wel in het seizoen), ook lekker.

DINSDAG

Ontbijt: een schaaltje kefir hangop met warme appeltjes en kaneel uit de koekenpan (lekker paar minuten bakken met wat kokosolie), met een beetje (bio) citroenrasp eroverheen.

Lunch: een restje van de gemakkelijke kipsalade (klik hier) met daarbij een gepofte zoete aardappel (klik hier voor het recept) of een geroosterd zuurdesem broodje om lekker in de hummus mee te dopen. 

Dinner: geroosterde pompoen/wortelsoep met een drizzle sinaasappelolie en stukjes amandelen (pistache of walnoten). Klik hier voor het recept van de soep. Als je net als Alex soep een voorgerecht vindt en geen hoofdgerecht, heb ik hier nog een lekkere suggestie. 

WOENSDAG

Ontbijt: een schaaltje yoghurt met een theelepel (een goede) honing, wat lijnzaad en een paar pecannoten. Twee gekookte eitjes erbij met wat Keltisch zeezout erover. 

Lunch: gerookte biologische kipfilet wraps (klik hier voor het recept: nummer 3). Je kunt dit ook met (bio) rosbief doen. Misschien nog wel lekkerder 😉 Voeg er wat veldsla aan toe, rauwe venkel en wat radijsjes. 

Dinner: shoarma van paddestoelen met mini volkoren pita broodjes (optioneel) en knoflooksaus op basis van  yoghurt. Klik hier voor het recept. Lekker met bietjes! 

DONDERDAG

Ontbijt: warme peer en stukjes appel met pumpkin spice en citroenrasp (zie hieronder voor het recept).

De pumpkin spice koop ik hier (zooo lekker). 

Lunch: twee geroosterde zuurdesem boterhammen belegd met: rosbief, radijs, boerenkool, peterselie en drie soorten kiemgroentes. Daaroverheen wat honing-mosterd dressing. 

* zie de foto hieronder

Dinner: Geroosterde kikkererwten salade met munt, citroenrasp en peer (klik hier voor het recept) lekker met patatas bravas met een gerookte amandel-paprika dip. Klik hier voor dat gerecht. 

Warme peer en stukjes appel: Smelt in een pan wat kokosolie en bak de stukjes appel en peer lekker aan. Strooi er wat pumkin spice en wat citroenrasp over en je kunt ontbijten. Het ruikt, en proeft, zo lekker!

VRIJDAG

Ontbijt: rijstepap met kaneel (dit is serieus zo lekker, ook lekker met wat warm fruit). Klik hier voor het recept. 

Lunch: noodlesalade met rijstazijn en kimchi. Klik hier voor het recept van de noodles.

Ik koop hier altijd mijn kimchi of vers bij @suzanplantaardig op Instagram. 

Dinner: chimichurri meatballs met bimi (recept van Joep Rovers). Klik hier voor het recept. 

ZATERDAG

Ontbijt: een omelet van 2 eitjes, met wat (rauwe) melk, met een rode paprika fijngesneden en verse peterselie en koriander. * zie foto hieronder.

Lunch: mijn beroemde boerenkoolsalade met peer, zo lekker! Klik hier voor het recept. 

Dinner: Vegan paella met boontjes, erwten, gerookte tofu, amandelen en nori vellen. Klik hier voor het recept. 

ZONDAG

Ontbijt: warm fruit (frambozen, perzik en nectarine) met kokosrasp, hennepzaad en lijnzaad. Ik eet het zelf altijd zoals het uit het pannetje komt, met soms wat noten er overheen, of wat verse granola. Klik hier voor de granola die ik gebruik. 

Lunch: een restje van de vegan paella van gisteravond. Niet vegan, maar erg lekker met een gebakken eitje eroverheen. 

Dinner: zuurkool stamp met bouillon. Klik hier voor het recept. 

Bereiding warm fruit ontbijt: Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een zacht vuur. Snijd het fruit in kleine stukjes en gooi het in de pan. Als de vruchten zacht en warm zijn roer je de kokosrasp en zaden erdoorheen (of andere dingen die je lekker vindt). Haal de pan van het vuur en schep de inhoud in een kom (eventueel met Griekse yoghurt, rijstpap of iets anders wat je lekker vindt).

Dit was het weekmenu voor deze week. Ik probeer altijd zoveel mogelijk groentes te eten, het liefst tijdens de lunch en het avondeten. Ik ben geen grote fruit fan, maar probeer (seizoens)fruit wel altijd toe te voegen (het liefste warm) aan mijn weekmenu. De tijd breekt nu ook weer aan van de warme ontbijtjes, dus heel langzaam beweeg ik richting meer en meer warme gerechten, het liefst drie per dag. Als ik vlees eet, of yoghurt, dan kies ik altijd voor biologische varianten, zonder zooi. Ook groentes en fruit koop ik het liefst onbespoten.

Een aantal van mijn tips:

  • Vlees bestellen we onder andere hier.
  • Onze groentes en fruit halen we hier
  • Onze kaas halen we hier.
  • Nog een tip waar wij ons vleeswaren halen, klik hier
  • Ons brood (ook broodjes etc) kopen we onder andere hier.
  • Noten en kruiden koop ik hier

Doe er je voordeel mee. Tackle ik gelijk de “het is zo duur!” Klopt, maar de supermarkt is momenteel niet veel goedkoper en daarbij, gezondheid is onbetaalbaar toch? Ik koop liever minder kleding of huidverzorging, en geef meer geld uit aan goede voeding. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *