Rachelle Verhage

Noodle salade met sojasaus-rijstazijn dressing (spice optioneel)

Noodles are life

Noodles, je kunt me er bijna voor wakker maken. Bijna dan. Ik vind ze heerlijk en eet ze geregeld, omdat het zo veelzijdig is. Je kunt met de dressing en groentes elke keer weer een ander gerecht op tafel zetten. Vandaag deel ik één van de gemakkelijkste en lekkerste noodle salades. Lekker met bimi en sesamzaadjes.

Wat heb je nodig?

  • 200g noodles (ik gebruik vaak de boekweit noodles van Pit&Pit)
  • 150g champignons, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
  • 2 tomaten, in reepjes gesneden (zonder de zaadlijsten)
  • 150g bimi, in stukjes gesneden
  • 1 groene paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 wortel, julienne gesneden

Nodig voor de dressing:

  • 3 eetlepels sojasaus (ik gebruik deze, klik hier)
  • 2 eetlepels rijstazijn (ik gebruik deze, klik hier)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel geraspte gember
  • Optioneel: 1 theelepel chilivlokken voor extra pit. LEKKER!

Hoe maak ik het?

  1. Noodles:
    • Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om te voorkomen dat ze verder garen. Zet ze dan even opzij.
  2. Groenten:
    • Verhit een beetje ghee (of olie naar keuze) in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de champignons toe en bak ze tot ze lekker goudbruin en zacht zijn. Zet ze dan opzij om af te koelen.
    • Blancheer de groentes (behalve de wortel) kort in kokend water (ongeveer 2-3 minuten) en spoel daarna af met koud water om het kookproces te stoppen.
  3. Dressing Bereiden:
    • Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, rauwe honing, knoflook, gember en eventueel chilivlokken. Roer goed door elkaar.
  4. Salade Samenstellen:
    • Meng in een grote kom de gekookte noodles met de champignons, rode paprika, rode peper, tomaat, bimi, groene paprika en julienne gesneden wortel (die eet ik rauw voor een lekkere bite)
    • Giet de dressing over de salade en meng goed zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de dressing.
  5. Serveren:
    • Bestrooi de salade met geroosterde sesamzaadjes.
    • Serveer de salade direct of laat even intrekken in de koelkast voor een intensere smaak.

Dit recept kun je dus eindeloos variëren. Je kunt er ook een omelet doorheen doen of gegrilde aubergines. Strooi er ook eens wat cashewnoten overheen die je kort even bakt met wat kruiden, óók lekker! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.