Rachelle Verhage

Zelf heksenkaas maken

Ik ben dol op heksenkaas, alleen niet op de ingrediënten die erin zitten. Daarom ben ik eens gaan kijken of ik het zelf kon maken, gewoon in mijn eigen keuken met pure ingrediënten en mijn blender. Mét natuurlijk een beetje spice! Ik bedacht dit recept en eerlijk? Ik vind hem gelukt. Het lijkt ontzettend veel op heksenkaas, boordevol eiwitten en veel gezonder.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram ricotta
  • 1/2 prei fijngehakt
  • 1/2 citroensap
  • peper/zout
  • scheutje dadelsiroop
  • El edelgistvlokken

Hoe maak je het?

Je blancheert de prei heel even, zodat deze net wat zachter is. Dan laat je de prei even uitlekken en afkoelen. Je stopt vervolgens de prei met de rest van de ingrediënten in de blender en je blend een paar minuten. Zo gemakkelijk! Dan heb je een heksenkaas die ook nog eens gezond is en lager in kcal als de heksenkaas uit de supermarkt. Ik zeg winwin! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.