Rachelle Verhage

Zelf ijs maken zonder ijsmachine

Mango-Kersen IJs

Als non zoetekauw heb ik, zeker in de zomer, weleens zin in ijs. Daarom zweer ik zelf bij dit ijs. Je maakt het zo zoet als je zelf wilt (denk aan bevroren banaan er nog door) en bevat geen toegevoegde suikers.

De kcal vind je onderaan deze blogpost (mocht je die tellen).

Ingrediënten:

  • 150 g diepvries mango
  • 150 g diepvries kersen
  • 1 dadel, ontpit (lekker als zoetje)
  • Scheutje water (ongeveer 2-3 eetlepels)
  • 1 passievrucht ter decoratie (en het zuurtje)

Vervang het fruit natuurlijk door fruit wat jij lekker vindt he? Ik ben zelf dol op deze combinatie, maar the sky is the limit hier. 

En dan?

    • Doe de diepvries mango, kersen, en de ontpitte dadel in een blender of keukenmachine.
    • Voeg een klein scheutje water toe om het blenden te vergemakkelijken.
    • Blend alles op hoge snelheid tot een gladde, romige massa. Stop af en toe om de zijkanten van de blender af te schrapen en de ingrediënten gelijkmatig te mengen. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe als het mengsel te dik is om te blenden.
    • Dan is het een kwestie van een schaal, ijs erin en je favoriete toppings.

Ook lekker:

  • Voeg een beetje rauwe honing of agavesiroop toe als je het ijs nog iets zoeter wilt maken. Of een halve bevroren banaan, ook lekker!
  • Je kunt ook wat noten over het ijs strooien voor een extra crunch.

IJs waar ik mee ontbijt, heerlijk. Wie zegt dat afvallen lastig is? Als je hier klikt, leg ik het je uit in een video hoe je dit ijs maakt. 

Deze hele bak ijs bevat 230 kcal maar daar kan ik 2 porties uit halen dus 115 per portie ijs (ongeveer 3 flinke eetlepels).

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.