Rachelle Verhage

Zelfgemaakte notenpasta

Op zoek naar een heerlijk, gezond, zoet en eenvoudig broodbeleg? Probeer dan eens deze zelfgemaakte notenpasta. Romig, vol van smaak en je kunt het helemaal naar eigen smaak aanpassen (the sky is the limit hè). Combineer het met vers brood en sappige blauwe bessen voor een frisse twist. Het maken van je eigen notenpasta is niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om precies te weten wat erin gaat. Onderaan dit recept deel ik diverse toevoegingen met je waarbij je verschillende variaties kunt maken. 

Wat heb je nodig?

  • 200 g mix van noten naar keuze, zoals hazelnoten, amandelen en cashewnoten)
  • 1-2 eetlepels neutrale olie (zoals kokosolie)
  • 1 snufje zout (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. De noten:

    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Leg de noten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 10-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
    • Haal de noten uit de oven en laat ze iets afkoelen. Als je hazelnoten gebruikt met schil, wrijf ze tussen een schone theedoek om de schil te verwijderen.

  2. Het malen:

    • Doe de geroosterde noten vervolgens in een keukenmachine.
    • Maal de noten tot een fijne pasta. In het begin zullen de noten kruimelig zijn, maar na een paar minuten begint de olie vrij te komen en wordt het een gladde pasta.
    • Voeg 1-2 eetlepels olie toe om het smeuïger te maken, en voeg een snufje zout toe voor de smaak.

TIPS
The sky is the limit hier. Je kunt er diverse ingrediënten aan toevoegen die meer diepgang geven in smaak. Een aantal van mijn (succesvolle) opties:

  • Cayennepeper (what else)
  • Dadels
  • Kaneel
  • Rauwe cacao (lekkere chocopasta)
  • Gedroogde vijgen
  • Gedroogde abrikozen 
  • Pumpkin spice 
  • Speculaaskruiden

Of wat jij lekker vindt. Probeer gewoon elke keer een andere smaak totdat je je favoriet hebt gevonden. Ik ben groot fan en heb altijd een potje in de kast staan (ook lekker in je smoothiebowl, smoothie of kefir hangop. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *