Gevulde paprika’s, vroeger zo’n gerecht dat je kreeg als je vega at, maar ik vind het oprecht lekker. Op mijn eigen manier natuurlijk.
Zeker als ik moet werken, want dan maak ik het de avond van te voren en schuif ik het de volgende dag zo de oven in. Gemak dient de afvallende mens.
Goed, ik laat je zien hoe ik het maak (voor 2 personen):
- Je favoriete paddestoelen in grove stuken, 1 rode paprika, flinke hand snijbonen, 1 rode ui, stukje gember fijngesneden en een blok gerookte tofu. Ik kocht deze bij Loverendale in Oostkapelle, maar kijk vooral in je eigen favoriete supermarkt. Dit gaat allemaal in de pan met lekker wat kokosolie. De volgorde zie je hier (klik op de link).
- Kruiden die ik toevoeg: peper, zout en kurkuma.
- Dan een scheutje (zo’n 200 ml) water, een bouillonblokje (van de bio winkel), en (ja probeer het eerst maar eens) een wilde perzik in stukjes gesneden. Dan gaat het lekker sudderen met een halve citroen en een kaneelstokje (vergeet die er niet uit te halen).
- Na een half uurtje pruttelen nog wat verse munt toevoegen en dan kun je alvast de twee open gesneden punt paprika’s in een ovenschaal plaatsen. Er gaat nog een schaaltje volkoren rijst (voor 2 personen) bij het sudderprutje, ff roeren en je vulling voor de paprika is klaar.
- De paprika’s vullen, wat kaas eroverheen (lekker met oude kaas), in de oven (180 graden) tot de kaas gesmolten is (zo’n 10 minuten voorverwarmde oven) en je kunt aan tafel.
Ook gemakkelijk: afdekken in de koelkast en dan de volgende dag in de oven. Nou, laatste tip dan, ik neem dit koud de volgende dag mee als ik moet werken bijvoorbeeld of een lange afstand ga lopen. Multifunctioneel.
O, en de gerookte tofu (klik hier) is qua ingrediënten niet de gezondste keuze, maar in dit geval wel de lekkerste. Iets met 80/20 hè? 😉
Enfin, de gehele video van dit gerecht kun je hier bekijken. Laat je me weten als je het gemaakt hebt?