Ingrediënten (voor 4 porties en dus potten):
- 200 gram couscous
- 250 ml bouillon (voor extra smaak)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 courgette, in halve plakjes
- 150 gram champignons, in plakjes
- 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt, uit blik of pot)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Sap van 1 citroen
- Handje verse peterselie, fijngehakt
Hoe maak ik het?
Bereiding:
Eerst gaan we de couscous klaarmaken:
- Doe de couscous in een kom en giet de hete (liefst zelf getrokken) bouillon eroverheen. Dek de kom af en laat het 5 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
- Doe de couscous in een kom en giet de hete (liefst zelf getrokken) bouillon eroverheen. Dek de kom af en laat het 5 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Dan gaan we de groenten grillen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de paprika, courgette, champignons, en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met klein beetje olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Meng dit vervolgens even goed door elkaar met je vingers.
- Grill de groenten in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. De oven doet het werk 😉
Tijd om de salade samen te stellen:
- Laat de gegrilde groenten vervolgens afkoelen. Voeg de couscous, gegrilde groenten, cherrytomaatjes, en kikkererwten toe aan een grote mengkom. Meng alles voorzichtig door elkaar.
- Laat de gegrilde groenten vervolgens afkoelen. Voeg de couscous, gegrilde groenten, cherrytomaatjes, en kikkererwten toe aan een grote mengkom. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Op smaak brengen:
- Voeg citroensap en extra olijfolie naar smaak toe. Strooi de verse peterselie eroverheen en meng nogmaals. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
- Voeg citroensap en extra olijfolie naar smaak toe. Strooi de verse peterselie eroverheen en meng nogmaals. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
Dan gaat het in de potten:
- Verdeel de salade in vier glazen potten en schep nog wat tomaatjes en wat champignons op de top met wat blaadjes basilicum. Een fijne meal prep om mee te nemen naar werk of op een lange afstand loop.
- Verdeel de salade in vier glazen potten en schep nog wat tomaatjes en wat champignons op de top met wat blaadjes basilicum. Een fijne meal prep om mee te nemen naar werk of op een lange afstand loop.
Wat extra lekkere tips:
- Bewaar de potten in de koelkast. Deze salade blijft 3 dagen goed (dan is het bij ons al op). Schudden voor gebruik.
- Strooi net voordat je gaat eten wat verse parmezaanse kaas eroverheen of wat geitenkaas. Nóg lekkerder!