Rachelle Verhage

Sesam kip met knoflook sperziebonen

Een lekker AVG’tje zonder de A dan 😉 Soms laat ik dat even achterwege, omdat ik er vaak te vol van zit en kan heb op een opgeblazen buik. Deze kip is zo lekker!

Meal prep tip: bewaar wat boontjes en kip in de koelkast voor je lunch van de volgende dag. Lekker met veldsla en spinazie in een salade. 

Wat heb je nodig?

  • 400 g kipfilet, in grofe repen gesneden
  • 300 g sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el sojasaus of kokos aminos (klik hier)
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el sesamolie 
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl rauwe honing (liefst niet uit de supermarkt)
  • Zout en peper naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken

Hoe maak ik het?

  1. Meng in een kom de sojasaus of kokos aminos, hoisinsaus, sesamolie, rijstazijn en de honing. Voeg de kipfilet toe en laat het minstens 1 uur marineren.

  2. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de fijngehakte knoflook 1-2 minuten totdat deze goudbruin is. Voeg de sperziebonen toe en roerbak deze op middelhoog vuur voor ongeveer 7-10 minuten totdat ze knapperig zijn. Breng op smaak met zout, peper, en wat sesamzaadjes. Haal van het vuur en zet apart.

  3. Verhit in dezelfde pan een beetje kokosolie. Voeg de gemarineerde kip toe en bak ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en bak nog 1-2 minuten door.

  4. Serveer de kip met de knapperige sperziebonen aan de zijkant. Garneer met de lente-ui s en eventueel extra sesamzaadjes. Lekker voor die crunch! 

 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.