Deze cake is lekker hartig, met kaas (kaas is leven) én super gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten. The sky (again) is the limit, want je kunt deze cake ook met broccoli maken of bloemkool. Eiwitrijk, zoals ik graag eet, en een licht gerecht.
Meal prep tip: ook lekker als ontbijt de volgende dag met wat kiemgroentes!
Wat heb je nodig?
- 2 (niet heel grote) courgettes, geraspt
- 4 eieren
- Chili vlokken naar smaak (optioneel hè)
- Peper en zout, naar smaak
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 witte ui, fijngehakt
- 2 tomaten, fijngehakt
- 100-150 gram geraspte kaas (bijv. oude kaas)
Hoe maak je het?
Rasp de courgettes en bestrooi licht met zout. Laat de courgette 10 minuten uitlekken in een zeef of vergiet. Knijp er daarna zoveel mogelijk vocht eruit met behulp van een schone theedoek.
Klop de eieren in een schaal. Voeg de uitgelekte courgette, de chili vlokken, peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder toe en meng goed.
Meng dan de fijngesneden witte ui en de tomaten door het eimengsel.
Voeg een deel van de geraspte kaas ook toe aan het mengsel en roer goed door tot alles goed verdeeld is.
Giet het mengsel in een ingevet cakeblik.
Bak deze hartige cake in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 40-45 minuten, of tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt.
In de video hieronder laat ik je precies zien hoe dat er bij ons thuis uit ziet. Ik bewaar deze cake vaak nog 1 dag, de volgende dag, in een glazen bakje met deksel in de koelkast.
Ik eet dus zo'n plakje tijdens mijn avondeten, maar ook tijdens de lunch met bijvoorbeeld een lekkere spinazie salade erbij of kiemgroenten. De manier om meer groentes binnen te krijgen.