Appel-kaneel broodjes voor de zoete trek (video)

Of ik een gezondere versie kon bedenken voor de appel-kaneeldonuts van de HEMA. Natuurlijk. Ik ben dan wel niet zo’n zoetekauw, maar kan er wel een craving naar hebben. Deze appel-kaneeldonuts (het zijn eigenlijk meer broodjes) zijn wat mij betreft erg lekker. Vooral die zonder suiker maar met (rauwe) honing. 

Wat heb je nodig?

Voor het deeg:
2 koppen zelfrijzend bakmeel (gebruik voor het meel en de kwark of yoghurt diezelfde kop).
1 kop yoghurt of kwark.
Dit is de basis van het deeg. 

Dan nog 2 appels (ik gebruikte Zeeuwse appeltjes van de boer).

Kruiden:
Verse kaneel
Speculaas-koekkruiden
Eventueel een eetlepel palmsuiker

Hoe maak je het?

Het basisrecept komt van Chicks Love Food: 2 koppen zelfrijzend bakmeel en 1 diezelfde kop Griekse yoghurt of kwark. Simpel. Kneden en je kunt aan de slag.

Ik sneed daarna 2 appels (zonder schil) fijn en kneedde die door het deeg (zorgen dat er lekker veel appel in zit). Rol er broodjes van, maak er een gat in en besmeer ze vervolgens met een eimengsel. Daarna rolde ik ze aan 1 kant door de kruiden (zie video). 

Eenmaal in de oven begon het hele huis te geuren. Heerlijk! Ik deed ze op 180 graden zo’n 30-35 minuten (elke oven is anders, dus houd ze goed in de gaten).

Enfin. Met maar 5 ingrediënten heb je ze dus op tafel staan zonder zooi.

Tel je je kcal? Ik haalde 10 donuts uit dit deeg, dus zo’n 115 kcal per donut. 

Video

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *