Oprecht, de Bounty is mijn favoriete reep. Niet heel gezond (maar af en toe kan wel hè). Daarom bedacht ik een manier waarop ik het vaker kon eten (lang leven kokos) en maakte ik deze Bounty hapjes. Lekker in de diepvries bewaren en af en toe een stukje nemen. Zonder geraffineerde suikers, glutenvrij én superlekker.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 50 g amandelmeel
- 30 g kokosmeel
- 2 el honing (van de boer)
- 2 el gesmolten kokosolie (niet ongegeurd)
Chocoladelaag:
- 100 g pure chocolade (ik gebruik 80%)
- 1 tl kokosolie
Hoe maak ik het?
- We gaan eerst de bodem maken: Meng de amandelmeel, kokosmeel, honing en kokosolie tot een stevig mengsel. Druk in een kleine, met bakpapier beklede schaal (of zoals ik deed in een een muffinblik met bakpapier) en zet 10 minuten in de vriezer.
- Dan de chocoladelaag: Smelt de pure chocolade au bain-marie met kokosolie. Giet dit over de bodem en strijk het vervolgens glad.
- Laat het dan even 30 minuten opstijven in de koelkast en voila! Ik snijd ze of in kleine stukjes of zoals op de foto (in een muffinblik).
Hoe bewaar ik het?
In een afgesloten bakje in de koelkast, tot 1 week. In de vriezer tot 3 maanden!
Ik bewaar ze zelf in de diepvries, vind ik lekkerder om te eten maar geloof me ze zijn zo op.
Elke dag na het avondeten een klein stukje, goddelijk!


