Rachelle Verhage

Aziatische noedels met spruiten, bavette en kokos aminos

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op spicy eten. Dat zal vast mijn Molukse afkomst zijn, maar wat ik ook graag doe is groentes van “hier” ombouwen tot een Aziatisch spicy recept, zoals deze spruitjes. Wij aten ze vroeger (zo maakte mijn moeder ze) geroerbakt, met ketjap, pepers en uitjes. Op dat gerecht heb ik dit recept gebaseerd. 

Wat heb je nodig (2 personen)?

  • 2 rode uien, in halve ringen gesneden
  • 300 g spruiten, gehalveerd
  • 200 g noedels (ik koop zelf het liefst hier mijn noedels, maar doe vooral wat jij zelf lekker vindt)
  • 20 ml kokos aminos (of vervang voor sojasaus)
  • Scheutje hoisin saus
  • Scheutje rijstazijn
  • 1 rood pepertje met zaadlijsten of zonder (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (2-3 cm), fijngesneden
  • 250 g bavette (in dunne reepjes gesneden).

Kruiden:

  • Citroengras (gedroogd of vers, fijngehakt)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel tahin
  • Chili vlokken of cayennepeper naar smaak. 

Hoe maak je het?

  1. Snijd de rode uien in halve ringen, halveer de spruiten, en snijd de bavette in dunne reepjes. Hak de knoflook en gember fijn.

  2. Kook de ramen noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. Kook de spruitjes kort (paar minuten) en zet ze opzij. 

  3. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan of wok op hoog vuur. Bak de bavette snel aan beide kanten totdat ze mooi bruin zijn, maar nog mals. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  4. In dezelfde pan, bak de rode uien, knoflook en gember tot de uien zacht zijn. Voeg de citroengras toe voor extra aroma. Bak dit 2-3 minuten.

  5. Voeg de gehalveerde spruiten toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin en knapperig worden, ongeveer 5 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe, en eventueel een snufje chili vlokken of cayennepeper voor wat pit.

  6. Voeg de kokos aminos, hoisin saus, rijstazijn en tahin toe aan de pan met spruiten en uien. Roer goed door, zodat alle smaken zich goed mengen en de groenten bedekken.

  7. Voeg de gebakken bavette en gekookte noedels toe aan de pan, met een scheutje van het water waarin je je noedels hebt gekookt. Meng alles goed door elkaar zodat de noedels en het vlees de saus absorberen.

  8. Serveer de noedels warm, eventueel gegarneerd met extra chili vlokken of verse kruiden naar smaak. Natuurlijk in een kommetje of schaal (niet uit een diep bord). The only way to eat them! 

Tip:

Serveer deze Aziatische noedels met een frisse Aziatische salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd. Heb je over? Dit kan prima als lunch de volgende dag. Als een salade of opwarmen in de oven! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *