Waarom drink ik elke dag een kop runderbouillon?
Vandaag zette ik weer een grote pan op het vuur waar ik over 7 uur van kan genieten, aka homemade runderbouillon. Ik maak elke week
Weekmenu #11
Another week, another weekmenu. Deze week een wat simpeler menu (hè hè, denken nu sommige mensen die niet helemaal keukenprinsessen zijn), want ik ben al
De lekkerste spruitjes!
Als kind was ik niet zo dol op spruiten, maar nu ik zelf in de keuken sta, eet ik ze super graag. Waarom? Omdat ik
Weekmenu #10
HAPPY CAMPER HIER! Ik ben flink op mijn nieuwe pad als voedingstherapeut (nog 5 zondagen naar de campus in België en dan examen) en ik
Appel-kaneel broodjes voor de zoete trek (video)
Of ik een gezondere versie kon bedenken voor de appel-kaneeldonuts van de HEMA. Natuurlijk. Ik ben dan wel niet zo’n zoetekauw, maar kan er wel
Weekmenu #9
Een krop sla als lunch? NOPE! Ik dacht vroeger altijd dat ik mezelf moest uithongeren als ik ging afvallen. Dan viel ik kilo’s af per
Afvallen met vallen en opstaan: waarom je soms eerst over die chipszak moet struikelen!
Minder eten en meer bewegen? “Je moet gewoon minder eten en meer bewegen!” Gewoon? “Je moet geen koolhydraten meer eten, dat helpt.” Ach. “Als je
Weekmenu #8
Weekmenu #8 here we go! Afgelopen week was weeg-dag (ik weeg mezelf eens per 6 weken) en was ik 9 ons afgevallen. Nu hoor ik
Zelf Gado Gado maken
Let op, veel ingrediënten Ik val gelijk met die welbekende deur in huis, dit is een bewerkelijker recept als in: flink wat ingrediënten. Als je
Perfect herfstige maaltijd: zoete rode kool met peer, kardemom en pumpkin spice
Leuk verhaal: onze oudste zoon (25 jaar) moest altijd kokhalzen bij de geur van rode kool, laat staan dat hij het zou eten. We hadden
Tien minuten gerecht: gebakken kikkererwten in een lekker sausje
Niet iedereen houdt van kikkererwten en dat snap ik. Ik moest ze ook leren eten, maar nu houd ik ervan en eet ik ze heel
Pompoenpuree met zoete aardappel en pumpkin spice
Pompoenpuree, ik vind het lekker én het is zo veelzijdig. Ik roer een schep door mijn warme fruit (ontbijt) of een flinke klodder op je
Plantaardig eten zonder zooi: zelf falafel maken
Nu zal het voor niemand een geheim zijn dat ik niet plantaardig eet. Sterker nog, ik geloof dat ik af en toe (biologisch, zonder medicijnen)
Eetinspiratie: weekmenu #7
Thoughts about food Afvallen, manmanman. Ik kan er een boek over schrijven. Het is niet zomaar een reis, het is een geweldigfantastische reis, afgewisseld met
Weekmenu #6
Een nieuwe week, een nieuw weekmenu. “Zo tof je weekmenu, ik maak er super veel recepten van en ik eet ineens zoveel meer groenten!” Nou
Zuurkoolsalade met rozijnen
In een stamp(pot), op een geroosterde boterham, een tosti, óf in een frisse salade. Ik vind deze salade heerlijk, zeker met dat zuurtje, zoete van
Soms haat ik het om een vrouw te zijn
Storytime. Ik was (maanden geleden) met mijn dochter in Rotterdam en we liepen tussen het winkelen door (Zuidplein) richting onze auto (parkeergarage) om alvast wat
Paksoi stamp met kipshoarma
Stampot of ‘stamp’ zoals ik het noem is voor mij de manier om het saaie AVG’tje te ontwijken en je fantasie z’n gang te laten
Mijn soulfood: gebakken rijst
Gebakken witte rijst (klik hier waarom ik juist voor witte rijst kies en geen zilvervliesrijst) is mijn troost. Mijn soulfood. Zo lekker, en zo simpel.
Tempeh spiesjes met zelfgemaakte satésaus
Tempeh eet ik al vanaf klein kind (hoe kan het ook anders met een Molukse familie), maar nu ik zelf de scepter zwaai in mijn
Bloemkool bites met mango-sinaasappelsalsa
Ik kan serieus een hele bloemkool opeten met deze salsa erbij. Zó’n lekkere combinatie! Ik ga je laten zie hoe ik het maak. Wat heb
De onveiligheid van het afvallen (en waarom je soms liever dik blijft)
Mijn drugsdealer is de supermarkt Afvallen is zoveel meer dan “minder eten en meer bewegen”. Het is een reis naar de krochten van je ziel,
Zelfgemaakte notenpasta
Op zoek naar een heerlijk, gezond, zoet en eenvoudig broodbeleg? Probeer dan eens deze zelfgemaakte notenpasta. Romig, vol van smaak en je kunt het helemaal
Geroosterde pompoen-wortelsoep met sinaasappelolie
“Wat is het hoofdgerecht?” krijg ik standaard als vraag als ik tegen Alex zeg dat we soep eten. Hij vindt soep geen maaltijd, maar een