Gemakkelijke courgette cake
Deze cake is lekker hartig, met kaas (kaas is leven) én super gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten. The sky (again) is the limit, want
Zoete aardappel bitterballen
Dit is zo ongelofelijk lekker, ik zou dit élke dag kunnen eten. Zoete aardappel bitterballen. Lekker! Ik geef je het recept en ben heel benieuwd
Troostrijke rijstepap met kokosbloesemsuiker en kaneel
Mijn moeder maakte vroeger altijd ‘bubur’ als ik ziek was, rijstepap. Ik kan niet anders zeggen dat daar het woord troostrijk vandaan komt in de
Chiazaad pudding met yoghurt, kokosmelk en speculaaskruiden
Ik eet elke dag een ander ontbijt. Waarom? Omdat dit beter voor je is. Waarom? Ik som het even voor je op: 1.Verschillende voedingsmiddelen bevatten
Sesam kip met knoflook sperziebonen
Een lekker AVG’tje zonder de A dan 😉 Soms laat ik dat even achterwege, omdat ik er vaak te vol van zit en kan heb
Zelf heksenkaas maken
Ik ben dol op heksenkaas, alleen niet op de ingrediënten die erin zitten. Daarom ben ik eens gaan kijken of ik het zelf kon maken,
Aziatische noedels met spruiten, bavette en kokos aminos
Het zal je niet ontgaan zijn dat ik dol ben op spicy eten. Dat zal vast mijn Molukse afkomst zijn, maar wat ik ook graag
Weekmenu #3
Mijn derde weekmenu! Mijn 3e weekmenu alweer en wat een enthousiasme van jullie de afgelopen weken. Dank jullie wel, hier word ik erg blij van.
Pompoen-wortelsoep met zelfgetrokken bouillon en rode ui
Soep is altijd goed, zeker tijdens het afvallen. Het vergezelt je lunch (denk bij je salade, boterham of cracker), en verwarmt je in de avond
Pastinaakfrietjes maken!
Wat is het eigenlijk? Friet of patat? Enfin, dit zijn frietjes gemaakt van pastinaak en geloof me die zijn lekker. Pastinaak is super gezond, en
Zelf runderbouillon trekken
Er is niets zo lekker én gezonder als zelf runderbouillon trekken. Gewoon als een soepje te drinken, of als basis voor je andere soepen en
Rode tapenade met zongedroogde tomaatjes
Tapenade kan bij alles. Punt. Het kan op een boterham als broodbeleg, het kan door de pasta, op de borrelplank (klik hier) of gewoon een
Smoothie met bramen en perzik
Eten of drinken? Nu ben ik een voorstander van kauwen op je eten dus zal ik niet heel vaak een smoothie maken om te drinken
De meest gestelde vraag over het geheim van afvallen
Wat doe jij om af te vallen? “Wat doe jij om af te vallen?” Als ik een euro kreeg voor elke keer dat die vraag
Weekmenu #2
Zondag; een nieuw weekmenu Ik combineer in dit weekmenu diverse weekmenu’s van onszelf (want die maak ik voor ons gezin ook elke week) en leuk
Luchtige kokos-dadel pannenkoekjes
Pannenkoeken als ontbijt Pannenkoeken als ontbijt, niet elke dag maar wel lekker. Zeker deze, want ze zijn smeuïg (houd niet van droge pannenkoeken), fluffy en
7x broodbeleg zonder zooi
Broodbeleg, er is nogal wat om te doen online. Sommigen vinden het onzin en eten wat ze willen, en weer anderen zeggen dat het vol
Wat ligt er standaard in mijn koelkast?
Ik kreeg vorige week een leuke vraag: Welke ingrediënten heb ik áltijd standaard in huis? Heb je even? Want afvallen is voor mij meal preppen,
Groenteballen gevuld met restjes groente uit je koelkast
Verstoppertje spelen? Ik eet veel groentes, elke dag weer. Maar ben niet dol op alle groentjes, zoals gekookte broccoli. Wat ik vroeger overigens deed toen
Aubergine rolletjes gevuld met mozzarella
Aubergine, ik denk wel een van mijn lievelingsgroentes. Ik eet het serieus 2/3 keer per week en thuis denken ze daardoor weleens dat ik paars
Gepofte zoete aardappel
Zoete aardappel met kaneel Ik houd zo van gepofte zoete aardappel, oprecht. Het is lekker als snack met wat kaneel erover, maar ook bij een
Romige broccolisoep
Lekker gevuld soepje Ik houd van soep en niet van broccoli. Máár broccolisoep houd ik dan wel weer van. Een soepje kan overigens altijd, als
Meal prep tips: lunch en snacks voor onderweg maken
On the go? Meal prep is je antwoord Ik kreeg de volgende vraag via Instagram: “Wat kan je nu handig meenemen voor een hele dag?
De fijnste bieten hummus met een gekookt eitje
Dat ik dol op bieten ben, mag geen verrassing zijn. Deze bieten hummus is zo ook ontstaan. Want je kunt nooit genoeg bietjes eten toch?