Rachelle Verhage

Gegrilde tonijn met geroosterde groenten en zoete aardappel

Mijn weekmenu's

Voor de weekmenu’s die ik deel, maak ik ook dit soort recepten waarbij ik eigelijk een variant maak op aardappelen, groentes en vlees. Waarom? Omdat niet iedereen tijd heeft om elke dag lang in de keuken te staan. Dit gerecht vind ik daarom heerlijk, want de oven doet alles. Daarbij vind ik gegrilde groentes een geweldig lekkere manier om lekker veel groentes te eten (lekkerder dan koken). Vervang overigens de tonijn gerust voor een lekker tartaartje. 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • Voor de tonijn:
    • 2 tonijn filets (ongeveer 150g per filet, of vervang voor 2 tartaartjes)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 citroen, in schijfjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • Verse dille of peterselie, gehakt (optioneel, maar wel lekker)
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de geroosterde groenten:
    • 1 gele paprika, in stukken gesneden
    • 1 courgette, in halve maantjes gesneden
    • 1 rode ui, in parten gesneden
    • 1 aubergine, in plakjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de zoete aardappel:
    • 2 middelgrote zoete aardappels, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
    • Zout en peper naar smaak

Hoe maak ik het?

  1. We beginnen met de groenten en zoete aardappel:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Meng de zoete aardappelblokjes met olijfolie, gerookte paprikapoeder, zout, en peper. Leg ze op een bakplaat.
    • Meng de rode paprika, courgette, rode ui, en aubergine met olijfolie, oregano, zout, en peper. Leg ze op een andere bakplaat of naast de zoete aardappel (lekkerder vind ik).
    • Rooster de groenten en zoete aardappel in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Ik laat de zoete aardappel er iets langer is, nadat ik de groentes eruit heb gehaald, want die hebben minder lang nodig. 

  2. Tonijn grillen:
    • Terwijl de groenten roosteren, bereid je de tonijn voor. Wrijf de filets in met olijfolie, zout, peper, knoflook en gehakte dille of peterselie (optioneel). 
    • Verwarm een (grill)pan op middelhoog vuur of gebruik de oven om de tonijn te grillen (dan doet de oven echt alles). 
    • Grill de vis gedurende 4-5 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot de vis net gaar is en een mooie grillmarkering heeft (als je het in de koekenpan doet, denk je die er vooral bij). 

  3. Aan tafel! 
    • Serveer de gegrilde tonijn samen met de geroosterde groenten en zoete aardappel. Een klodder mayonaise erbij (zelfgemaakte mayonaise is zoveel lekkerder. Klik hier voor het recept) en eet smakelijk. 
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.