Homemade bamisoep: snel, gezond en boordevol smaak

Voor een flinke portie bamisoep kun je me wèl wakker maken. En als ik ziek ben is dit mijn go-to-dish en moet je me ervoor wakker maken. Naast een schaaltje witte rijst is dit alles wat ik dan wil (en soms kan) eten. Hoe je het maakt? Heel simpel. 

Ingrediënten (voor 2/3 personen)

  • 250 g noedels (ik zweer oprecht bij deze noedels)
  • 1 liter verse runderbouillon. Klik hier voor het recept. 
  • 200 g kipfilet, in dunne reepjes gesneden (ik kook ze altijd eerst gaar voordat ze erin gaan).
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 100 g champignons, in dunne plakjes
  • 1 paksoi, fijn gesneden (bewaar wat lange slierten om te serveren)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal 
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 tl tahine (dit is zo’n lekkere toevoeging)! 
  • Verse koriander of taugé voor garnering

Hoe ik het maak? Ik neem je stap-voor-stap mee. En geloof me, als je dit proeft.. JAMMIE! 

  1. De bouillon op smaak brengen

    • Verhit een beetje kokosolie of ghee in een grote wokpan en bak de knoflook en gember kort aan.
    • Voeg dan de bouillon toe, samen met sojasaus, oestersaus, tahine en sambal. Laat dit 5 minuten heel zachtjes koken.

  2. Dan gaan we de vulling bereiden

    • Voeg de reepjes (gekookte) kip toe en laat ze nog even 5 minuten zachtjes meegaren in de bouillon.
    • Doe dan de champignons en wortel erbij en laat het dan nog 3 minuten koken.

  3. Dan de noedels toevoegen

    • Kook de bami volgens de verpakking en voeg deze toe aan de soep (of als ik lui ben, dan gooi ik het er direct bij en wacht ik tot het gaar is).
    • Doe dan de paksoi en het scheutje sesamolie erbij en laat nog 1 minuut meekoken.

      Verdeel dan de bamisoep over de kommen en garneer de soep met wat lente-ui, koriander en eventueel taugé (let op dat je die wel goed schoonmaakt). 

Als je het serveert met een gekookt eitje, en wat stukjes zeewier, sesamzaadjes en nog wat restjes rode peper? Dán is het perfect. 

Vega?

Wil je een vegetarische variant? Vervang de kip door tofu, ook lekker! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *