Zelf runderbouillon trekken

Er is niets zo lekker én gezonder als zelf runderbouillon trekken. Gewoon als een soepje te drinken, of als basis voor je andere soepen en sauzen. Hier deel ik graag hoe ik het maak. Ons vlees bestel ik zelf bij Grutto (klik hier).

Ingrediënten

Groentes
1 winterpeen in grove stukken
4 stengels bleekselderij in grove stukken
2 rode uien in stukken 
kruidnagel op gevoel 
2 tenen knoflook fijngehakt 
4 gedroogde laurierblaadjes gekneusd
1 prei in grove stukken

Vlees
Runderschenkel
Mergpijpen 
Je kunt ook ossenstaart toevoegen.
(alles bij elkaar rond de 1,5 kilo)

Kruiden
3 liter water

Zout en peper naar smaak
4 takjes tijm
(optioneel) 1 rode peper (met of zonder zaadlijsten) fijngesneden 
Een eetlepel appelazijn (helpt mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken aan de botten)
Theelepel kurkuma 
En 2 bouillonblokjes (ik gebruik zelf deze)

Hoe maak ik het?

Simpel, kind kan de was doen. Eerst de mergpijp en schenkel aanbakken in wat roomboter of Ghee. Dan gaat bij elkaar in de pan, water erbij, bouillonblokjes en dit laat ik 6-7 uur lang op een warmhoudplaatje op een zacht vuur staan. That’s it! Met deze bouillon doe ik ongeveer een week. Ik bewaar hem in glazen potten in de koelkast (zeven is een optie). Lekker, gezond en super simpel. O, de schenkel snijd ik in stukjes en bewaar ik in de bouillon. De mergpijp slurp ik heerlijk leeg (collageen), maar dat is niet voor iedereen. 

Als basis voor de lekkerste soepen!
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *