Pannenkoeken als ontbijt
Pannenkoeken als ontbijt, niet elke dag maar wel lekker. Zeker deze, want ze zijn smeuïg (houd niet van droge pannenkoeken), fluffy en goed van smaak. Mijn voorkeur, als ze nét gaar zijn van binnen, dus nog een beetje ‘nattig’. I know, maar probeer het eerst eens voor je het afwijst 😉 Ik geef je het recept van afgelopen zondag, en namens mijn hele gezin zeggen we volmondig; lekker!
Mijn recept
- 30 gram amandelmeel
- 50 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruik die van ‘DeMeter’)
- 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 2 dadels, ontpit en fijngehakt
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 ei
- 100 ml bruisend mineraalwater
- Kokosolie om in te bakken
Hoe maak ik het?
Meng in een kom het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en bakpoeder goed door elkaar.
In een aparte kom, klop je het ei los en meng je de kokosyoghurt erdoor tot een glad geheel. Voeg de fijngehakte dadels toe en roer goed.
Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Schenk vervolgens het mineraalwater erbij en roer voorzichtig door.
Dit zorgt dus voor een heerlijke luchtigheid in je pannenkoekjes!Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje kokosolie of olijfolie erin.
Bak de pannenkoekjes!
Stapel de pannenkoekjes op een bord en serveer met een extra lepel kokosyoghurt, een scheutje honing, vers fruit zoals bessen, of zelfs wat extra fijngehakte dadels. The sky is the limit hier hé?
Nogmaals, ik ben geen grote pannenkoeken-fan, maar vind het op zijn tijd echt wel lekker. Laat je me weten als je ze gemaakt hebt?