Pompoensoep met winterpeen en gepofte knoflook: de soep die je lichaam verwarmt in de winter

Deze soep is zo lekker, zo vol met smaak en warm (naast dat hij letterlijk warm is). Met gepofte knoflook en kurkuma als sterren. Dus naast lekker ook erg gezond. De geuren die uit de oven komen, zowel van de knoflook als van de geroosterde pompoen en winterpeen verwent je reukorgaan en maakt je lichaam en al haar processen klaar om te eten (ook goed voor je spijsvertering). Ik vertel je met liefde hoe ik hem maak. 

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ca. 600-800 g) in stukken. Ik schil een pompoen overigens nooit. 
  • 3 winterpenen, geschild en in grof gesneden stukken. 
  • 2 gepofte knoflooktenen (een knoflookbol in aluminiumfolie wikkelen en dan in de oven roosteren, ca. 30-40 min op 200°C)
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes van een goed merk. Ik gebruik deze
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 g noodles. Ik gebruik deze altijd. 

Hoe maak ik het?

  1. Eerst rooster ik de groenten:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Snijd de pompoen in blokjes en de winterpeen in stukken (lekker grof snijden).
    • Meng de groenten met een scheutje goede olijfolie, peper en zout.
    • Verspreid ze over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze voor 25-30 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  2. Dan pof ik de knoflook:
    • Leg een bol knoflook (bovenkant afgesneden) in aluminiumfolie gewikkeld met een drupje olijfolie. Plaats deze naast de groenten in de oven en pof de knoflook in 30-40 minuten zacht en geurig.
  3. Vervolgens maak ik de bouillon:
    • Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes.
  4. Tijd om alles samen te voegen:
    • Doe de geroosterde groenten in een soeppan, knijp twee teentjes van de gepofte knoflook uit de schil en voeg deze toe.
    • Giet de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten heel zachtjes pruttelen.
  5. De laatste stap is pureren en kruiden:
    • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Breng op smaak met extra kurkuma (of peper of zout als je dat zo proeft)
  6. Dan gaan de noedels erbij:
    • Voeg dan de noodles toe en laat de soep nog even pruttelen tot de noedels beetgaar zijn.

Het roosteren geeft de soep een extra diepe, zoete smaak die perfect verwarmt. Je kunt als garnering nog een scheutje kokosmelk toevoegen als je wilt, of wat koriander erover strooien. Ook lekker met wat gehakte nootjes. Dit is zo ongelofelijk lekker en voedend voor je lichaam.

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *