Rachelle Verhage

Romige broccolisoep

Lekker gevuld soepje

Ik houd van soep en niet van broccoli. Máár broccolisoep houd ik dan wel weer van. Een soepje kan overigens altijd, als snack tussendoor, als lunch met een broodje, als voorgerecht of lekker met rijst als hoofdgerecht. Rijst met soep, een gerecht dat ik vroeger als kind altijd kreeg. 

Wat gebruik ik?

  • 1 grote stronk broccoli (ongeveer 500-600 gram), in roosjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje nootmuskaat (optioneel)
  • Snufje paprikapoeder
  • Verse kruiden zoals peterselie of bieslook, voor garnering

Hoe maak ik het?

  1. We starten met:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze in 3-4 minuten zacht en glazig.
    • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.

  2. Dan gaan we de soep maken:
    • Voeg de broccoli-roosjes en de zoete aardappelblokjes toe aan de pan. Roer even door en bak 3-4 minuten mee.
    • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of totdat de broccoli en aardappel gaar zijn.

  3. Last but nog least:
    • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Je kunt ook een blender gebruiken.
    • Voeg de (optioneel) kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper, een snufje nootmuskaat en de paprikapoeder. 

      Schep de soep in kommen en garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook. Serveer eventueel met een stuk volkorenbrood of een sneetje zuurdesem.

Tip:

  • Voor extra eiwitten kun je geraspte kaas, een schepje Griekse yoghurt (zo lekker) of een handvol geroosterde kikkererwten toevoegen als topping. The sky is the limit. 
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.