Rachelle Verhage

Smoothiebowl met acai en fruit

Eerlijk? Als er een ‘OakBerry’ in de buurt is, ga ik er altijd eentje halen. HOOKED! Het liefste met pindakaas, cacao nibs en amandelen. Acai-bessen zijn overigens rijk aan antioxidanten, vezels en gezonde vetten, wat ze ook een perfecte basis maakt voor dat energieke ontbijt.

Hier is mijn go to recept (maar ik koop hem liever kant en klaar, haha):

Voor de smoothie (de basis):

  • 100 g bevroren acai-pulp (verkrijgbaar in diepvriesafdelingen van natuurwinkels)
  • 1 bevroren banaan
  • 100 ml rauwe melk (kies vooral wat je zelf lekker vindt)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, voor extra zoetheid)
  • 1 handje blauwe bessen voor de kleur (kan ook met bietjes, ook lekker). 

Dé toppings (het belangrijkste):

  • Verse bessen (bijvoorbeeld frambozen)
  • Gesneden banaan
  • Granola
  • Kokosvlokken
  • Zaden en noten (bijvoorbeeld chiazaad, lijnzaad, amandelen)
  • Pindakaas (mijn favoriet) of cashewnotenpasta.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de bevroren acai-pulp, bevroren banaan, blauwe bessen (kan ook diepvries), melk en chiazaad in een blender.
  2. Mix alles tot een gladde, romige consistentie. Voeg indien nodig meer melk toe om de gewenste dikte te bereiken. De consistentie moet dik genoeg zijn om als een smoothie bowl te dienen.
  3. Proef en voeg indien gewenst honing of ahornsiroop toe voor extra zoetheid. Mix nogmaals kort om alles goed te mengen.
  4. Giet de smoothiebasis in een kom.
  5. Voeg dan de toppings toe (het leukste werk):
    • Denk aan verse bessen, gesneden banaan, granola, kokosvlokken, zaden en noten. Of alles wat je lekker vindt!

Zó lekker…

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.