Rachelle Verhage

Snelle en gezonde kipsalade: een eenvoudig recept voor elke dag

Met slechts een paar stappen (altijd fijn hè?) tover je deze maaltijd op tafel. De romige hummus voegt een extra smaakdimensie toe! Perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan!

Meal prep tip: deze salade kan als lunch en/of ontbijt. Bewaar de hummus apart in een glazen pot en voeg die pas op het laatste toe. De hummus is multifunctioneel en ook te gebruiken in andere salades en gerechten. Als je dit gerecht maakt? Maak dan meer en bewaar de kip met spinazie in een bakje voor de volgende dag. Of mealprep gelijk 3 bakjes van dit gerecht voor je week (hummus apart bewaren), hoef je alleen vers de pijnboompitten toe te voegen!

Wat heb je nodig?

  • 300 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 2 handenvol verse spinazie (zie onderaan dit recept voor andere tips)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 50 g feta of geitenkaas

    Kruiden:

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

De hummus maak ik zelf altijd op deze manier (klik hier voor het recept), maar kies vooral welke je zelf het lekkerste vindt. 

De kip:

    • Meng de kipblokjes met de olijfolie en alle kruiden. 
    • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de kipblokjes gedurende 6-8 minuten (totdat ze lekker gekleurd en gaar zijn).

      Dan is het een kwestie van samenstellen:

    • Schep flink wat hummus op de borden en strooi daar wat geiten/feta kaas overheen met de helft van de pijnboompitten. 
    • Verdeel de spinazie  over de borden bovenop de hummus. 
    • Leg de gebakken kipblokjes daar weer bovenop.
    • En strooi dan de rest van de geroosterde pijnboompitten erover en verkruimel het laatste stuk feta over de salade.

Lepel eventueel nog wat hummus over of rondom de salade en garneer met extra kruiden zoals sumak of peterselie voor extra smaak en kleur. Het is simpel, maar juist door de kip goed te kruiden, de combinatie met de hummus en de rauwe spinazie (love it) is het echt een lekker gerecht. Je kunt de spinazie ook vervangen voor bijvoorbeeld veldsla. 

Ook lekker met een schaaltje nacho's erbij of Libanees brood als je dat lekker vindt. Ik koop altijd de Totopos (tortilla chips) van La morena uit de supermarkt met maar 4 ingrediënten.

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *