Tortilla’s met knoflookgarnalen, witte asperges & een chili-citroendressing

Soms is het leven gewoon beter in tortilla-formaat. Toch? Deze tortilla’s zijn fris, pittig en perfect in balans: sappige garnalen, knapperige asperges en een romige, spicy saus die alles bij elkaar brengt. En het mooiste? Ze zijn zó klaar (my favorite cup of tea).

Ingrediënten (voor 2 personen – ca. 6 tortilla’s)

  • 1 kleine verpakking La Morena maistortilla’s (de vacuüm verpakte). 

  • 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)

  • 3 á 4 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 6 à 8 stuks grote witte asperges, geschild en in stukjes

  • Blokje roomboter om in te bakken

  • Zout & peper naar smaak

  • Een paar muntblaadjes ter decoratie 

Voor de saus:

  • 3 volle eetlepels volle kwark

  • 1 eetlepel crispy chili olie (of naar smaak)

  • Sap van een halve citroen

  • Peper en zout naar smaak

  • Een paar muntblaadjes fijngesneden

Zo maak je deze maistortilla’s:

  1. Bereid de saus: Meng de kwark, chili-olie, citroensap en de munt met de kruiden tot een romige saus. Proef en voeg eventueel wat extra citroen of chili toe als je van pit houdt. Zet in de koelkast terwijl je de rest bereidt.

  2. Asperges & garnalen bakken: Verhit een beetje roomboter in een pan. Roerbak de stukjes witte asperge een paar minuten tot ze beetgaar zijn (kook ze eerst kort voordat je ze gaat roerbakken). Voeg daarna de knoflook en garnalen toe. Bak dit alles tot de garnalen roze en gaar zijn en breng dan op jouw smaak met zout en peper.

  3. De tortilla’s bakken: Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat kan in de pan of in de oven — wat jij fijn vindt. Ik bak ze altijd in de pan aan beide kanten krokant. 

  4. De tortilla’s vullen: Vul ze vervolgens met het garnalen-aspergemengsel. Lepel er wat van de frisse chili-citroenkwark overheen. En strooi dan de munt eroverheen. 


Een extra tip:

Deze tortilla’s zijn lekker als lichte maaltijd, borrelhapje of zomerse lunch. Je kunt ze ook aanvullen met wat avocado, radijs of een frisse koolsalade erbij als je meer bite wilt.

Deze blog is in samenwerking met het Nederlands Asperge Centrum en De Kroon op het werk. Ik heb de asperges gekregen in een box. 

 
 
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *