Rachelle Verhage

Weekmenu #4

Another week, another menu. Ook deze week staat het meal preppen weer centraal, want als je jezelf aanleert voor 1 persoon meer te koken ‘s avonds heb je altijd lunch de volgende dag. Meal preppen is voor mij dé manier om gezond te eten en af te vallen. Als het op de pak staat in de koelkast hoef ik nergens over na te denken. Ook heb ik natuurlijk een aantal dingen altijd standaard in huis, zodat ik direct wat lekkers kan maken. Wat dat is? Dat lees je hier

Meer van mijn tips over afvallen (die ik of van anderen krijg, of zelf ontdek)? Klik dan hier. De teller staat nu op bijna 20 kilo afgevallen, maar ik wil nog 15 kilo afvallen. Daar heb ik mezelf nog een jaar voor gegeven. 

zelf heksenkaas maken

MAANDAG

"The sky is wederom the limit want zo'n chiazaad pudding vul je met alles wat jij lekker vindt. De basis is dan altijd yoghurt, chiazaad en melk. Bijvoorbeeld met noten, zaden, pitten? Honing, appel, kaneel."

Ontbijt: chiazaad pudding, die je heel gemakkelijk de avond van te voren maakt en in de koelkast bewaard. Gevuld met nectarine, pure chocolade, lijnzaad en moringa blad (in poedervorm). Klik hier voor het recept.

Lunch: een (of twee) (zuurdesem) boterhammen met heksenkaas en toppings naar keuze (denk komkommer, radijs, kiemgroentes, spinazie, chili vlokken, Italiaanse kruiden). Klik hier voor het recept om zelf heksenkaas te maken. Je kunt het 2 dagen in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast, dus maak niet te veel.

Diner: courgette cake. Klik hier voor het recept. Eet daar een lekkere salade bij naar keuze. Bijvoorbeeld deze (klik hier). 

MEAL PREP TIP: bewaar een stuk van de courgette cake voor morgen tijdens het ontbijt (het is tenslotte ei met groenten). Super lekker, met wat extra kaas. Even terug in de oven en je kunt lunchen. Of als lunch, eet er een lekkere frisse salade bij. Of een kopje soep.

chiazaadpudding

DINSDAG

Ontbijt: een stukje courgette quiche van gisteravond. Tip: lekker met wat extra kaas erover en dan nog even in de oven.

Lunch: een vers geroosterde zuurdesemboterham met een 1/2 avocado (of een hele) met verse peper en Keltisch zeezout. Dit is oprecht zó puur, simpel en lekker!

Diner: gegrilde tonijn met geroosterde groenten en zoete aardappel. Klik hier voor het recept.

Nu zijn de meningen een beetje verdeeld over het eten van avocado, maar ik eet het wel, alleen probeer het niet heel vaak te eten.

WOENSDAG

Ontbijt: kwark met zelfgemaakte super gemakkelijke muesli. Klik hier voor het recept. Je kunt er ook wat zaden en pitten over strooien, super gezond!

Lunch: maak een lekkere bulgur salade hoe jij hem lekker vindt. Ik vind het lekker met bijvoorbeeld geitenkaas, paprika’s, dadels en munt. Zie hieronder hoe ik hem maak.

Diner: de beste taco’s ever. Klik hier voor het volledige recept van Joep Rovers (geloof me, deze zijn zo lekker). 

" Kook of wel (grove bulgur moet je vaak koken, fijne bulgur kun je meestal gewoon even wellen) de bulgur zoals op de verpakking staat en laat hem daarna heel even afkoelen. Dan ga je hem vullen met je favoriete ingrediënten zoals diverse groentes, stukje kaas, stukjes omelet, gegrilde groentes, of gedroogd fruit. Wat jij maar wilt en lekker vindt. MEAL PREP TIP: bewaar wat voor morgen.

bulgur salade

DONDERDAG

Ontbijt: chocolade mousse! Dit wil je, want dit is zo ontzettend lekker. Klik hier voor het recept.

Lunch: het restje van de bulgur salade van gister met daarbij een kopje soep naar keuze.

Tips: deze wortel pompoensoep (klik hier)? Of trek eens zelf runderbouillon (klik hier) en maak daar een lekkere groentesoep van. 

Diner: noodles met spruitjes en bavette. Klik hier voor het recept. Je kunt de bavette ook vervangen voor een ander stukje vlees of iets wat jij lekker vindt. 

TIP: maak extra van je diner voor de lunch van morgen. De ultieme meal prep tip. 

sesamkip met knoflookboontjes

VRIJDAG

Ontbijt: een schaaltje yoghurt met een dadel in stukjes, een vijg in plakjes en een handje noten met zaden en pitten naar keuze.

“Ik gebruik hier een lepel (goede, van de imker) honing om te zoeten en voor de gezondheidsvoordelen.”

Lunch: restje noodles met spruitjes en bavette van gisteravond opwarmen. Tip: doe er lekker een gebakken eitje wat kiemgroentes bij als topping. 

Diner: zoete aardappel bitterballen! JA! Dit wil je. Eet er wat lekkere groentes bij naar keuze en een stukje vlees. Of eet ze zonder opsmuk, zoals ik dat doe. JAMMIE! Klik hier voor het recept.

zoete aardappel bitterballen

ZATERDAG

Ontbijt: rijstepap met kokosmelk. Ik zit vaak na 3 happen al ‘vol’ (ik eet tot ik 75% vol zit) maar dat is het waard, want dit is zo lekker. Klik hier voor het recept. 

Lunch: een tosti! Ik vind tosti’s lekker, maar maak altijd varianten die niet iedereen lekker vind. Klik hier en hier voor mijn inspiratie maar bouw lekker je eigen tosti. Lekker met zuurdesembrood dat al iets langer ligt. 

Diner: gestoofde venkel (zie de video die ik hieronder plaats) met pastinaak frietjes (klik hier). Dit is voor mij een voorbeeld van een lichte avondmaaltijd maar wel oprecht een lekkere. Leuk het wat op met een zelfgemaakt sausje bij de pastinaak frietjes! 

In deze video laat ik je zien hoe je de venkel maakt.

ZONDAG

Ontbijt: een dikke omelet met daarin champignons, prei en daarover stukjes gerookte makreelfilet gestrooid. Ik at daar drie stukjes stokbrood bij besmeerd met riccota, chilivlokken, peper en Keltisch zeezout. Zie de foto hieronder hoe dat er bij mij uit zag. 

Lunch: groentesoep, zo lekker! De ultieme lunch voor de zondag! Die maak je natuurlijk zelf. TIP: eet er een lekker gemakkelijk (2 ingredienten) kwarkbroodje bij die je zelf kunt maken. Klik hier voor dat recept. 

Diner: sesam-kip met boontjes. Klik hier voor het recept. 

Om groentesoep te maken, begin je met het aanfruiten van fijngesneden ui en knoflook in een beetje olie. Voeg daarna je favoriete groenten toe, zoals wortel, prei, selderij, en paprika, en bak dit kort mee. Giet er groentebouillon overheen en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten). Breng op smaak met zout, peper, en eventueel verse kruiden zoals peterselie of tijm.

omelet met makreel

Vraagje hè?

Voor de mensen die helemaal tot hier zijn gekomen, heb ik een vraag. Eigenlijk meerdere vragen:

Hoe vinden jullie het weekmenu?
Maken jullie er gebruik van? En tenslotte? Zijn de recepten goed te volgen?

Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan, en vind het vaak “simpel” terwijl dat voor een ander niet hoeft te zijn. Daarbij ben ik een intuïtieve keukenprinses en meet ik in scheutjes, stukjes en handjes. Niet altijd handig 😉 Daarbij gaat er veel tijd inzitten, vind ik leuk overigens, want ik maak wekelijks nog 15 persoonlijke weekmenu’s voor vrouwen die meer uit hun voeding willen halen. Enfin. DM me eens op Instagram met jouw bevindingen. Ik ben nieuwsgierig. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *