Ingrediënten
1 winterpeen in stukken
4 stengels bleekselderij in stukken
2 rode uien fijngehakt
kruidnagel op gevoel
2 tenen knoflook fijngehakt
4 gedroogde laurierblaadjes gekneusd
1 prei in grove stukken
Runderschenkel
Mergpijpen
Je kunt ook ossenstaart toevoegen.
(alles bij elkaar rond de 1,5 kilo)
3 liter water
Een volle hand shiitake paddestoelen (ik neem de gedroogde)
Zout en peper naar smaak (vers)
4 takjes tijm
1 rode peper (met of zonder zaadlijsten) fijngesneden
Een eetlepel appelazijn (helpt mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken aan de botten)
Theelepel kurkuma
Hoe maak ik het?
Simpel, kind kan de was doen. Alles gaat bij elkaar in de pan en dit laat ik 6-7 uur lang op een warmhoudplaatje op een zacht vuur staan. That’s it! Met deze drie liter bouillon doe ik ongeveer een week. Ik bewaar hem in glazen potten (even zeven) in de koelkast. Lekker, gezond en super simpel. O, de schenkel snijd ik in stukjes en bewaar ik in de bouillon. De mergpijp slurp ik heerlijk leeg (collageen), maar dat is niet voor iedereen.