Rachelle Verhage

Zelf runderbouillon trekken

Er is niets zo lekker én gezonder als zelf runderbouillon trekken. Gewoon als een soepje te drinken, of als basis voor je andere soepen en sauzen. Hier deel ik graag hoe ik het maak. Ons vlees halen we trouwens bij de boer in Aagtekerke (klik hier)

Ingrediënten

1 winterpeen
4 stengels bleekselderij
2 rode uien
kruidnagel op gevoel 
2 tenen knoflook
4 gedroogde laurierblaadjes
1 prei
2 stuks runderschenkel
2 mergpijpen
3 liter water
Volle hand shiitake paddestoelen
Zout en peper naar smaak
4 takjes tijm
1 rode peper (met of zonder zaadlijsten) 
Een eetlepel appelazijn (helpt mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken aan de botten)

Hoe maak ik het?

Simpel, kind kan de was doen. Alles gaat bij elkaar in de pan en dit laat ik 6-7 uur lang op een warmhoudplaatje op een zacht vuur staan. That’s it! Met deze drie liter bouillon doe ik ongeveer een week. Ik bewaar hem in glazen potten in de koelkast (en zeef hem niet). Lekker, gezond en super simpel! 

Als basis voor de lekkerste soepen!
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.