Rachelle Verhage

Zelf runderbouillon trekken

Er is niets zo lekker én gezonder als zelf runderbouillon trekken. Gewoon als een soepje te drinken, of als basis voor je andere soepen en sauzen. Hier deel ik graag hoe ik het maak. Ons vlees halen we trouwens bij de boer in Aagtekerke (klik hier) of bestel ik bij Grutto (klik hier). 

Ingrediënten

1 winterpeen in stukken
4 stengels bleekselderij in stukken
2 rode uien fijngehakt 
kruidnagel op gevoel 
2 tenen knoflook fijngehakt 
4 gedroogde laurierblaadjes gekneusd
1 prei in grove stukken

Runderschenkel
Mergpijpen 
Je kunt ook ossenstaart toevoegen.
(alles bij elkaar rond de 1,5 kilo)

3 liter water
Een volle hand shiitake paddestoelen (ik neem de gedroogde)
Zout en peper naar smaak (vers) 
4 takjes tijm
1 rode peper (met of zonder zaadlijsten) fijngesneden 
Een eetlepel appelazijn (helpt mineralen en andere voedingsstoffen te onttrekken aan de botten)
Theelepel kurkuma 

Hoe maak ik het?

Simpel, kind kan de was doen. Alles gaat bij elkaar in de pan en dit laat ik 6-7 uur lang op een warmhoudplaatje op een zacht vuur staan. That’s it! Met deze drie liter bouillon doe ik ongeveer een week. Ik bewaar hem in glazen potten (even zeven) in de koelkast. Lekker, gezond en super simpel. O, de schenkel snijd ik in stukjes en bewaar ik in de bouillon. De mergpijp slurp ik heerlijk leeg (collageen), maar dat is niet voor iedereen. 

Als basis voor de lekkerste soepen!
De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *