Rachelle Verhage

Rode tapenade met zongedroogde tomaatjes

Tapenade kan bij alles. Punt. Het kan op een boterham als broodbeleg, het kan door de pasta, op de borrelplank (klik hier) of gewoon een lepeltje on the go. Dit recept is super gemakkelijk! 

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 150 g zongedroogde tomaatjes 
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • Een handje pijnboompitten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 3-4 eetlepels olijfolie (ik gebruik de olie van de zongedroogde tomaatjes)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicum of peterselie voor extra smaak

 

Hoe maak ik het?

  • Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken, maar bewaar de olie.
  • Doe de zongedroogde tomaatjes, de pijnboompitten, knoflook, olijven, kappertjes, en oregano in een keukenmachine of blender.
  • Blend de ingrediënten en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe (van de zongedroogde tomaatjes) tot je een smeuïge, maar nog licht grove structuur hebt.
  • Voeg de rode wijnazijn toe en proef. Breng op smaak met peper en zout, en voeg dan de verse kruiden toe, zoals basilicum of peterselie.

Een kind kan de was doen (in dit geval de blender). Makkelijk, snel en lekker! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.