Rachelle Verhage

Pompoen-wortelsoep met zelfgetrokken bouillon en rode ui

Soep is altijd goed, zeker tijdens het afvallen. Het vergezelt je lunch (denk bij je salade, boterham of cracker), en verwarmt je in de avond (zoveel lekkerder dan een warme chocolademelk, there i said it). Mijn wortel-pompoensoep is favoriet hier thuis, natuurlijk met als basis mijn zelfgetrokken runderbouillon (klik hier voor het recept). 

Wat heb je nodig?

  • 500 g pompoen (geschild en in blokjes)
  • 300 g wortels (geschild en in stukken)
  • 1 grote rode ui (gesnipperd)
  • 1,5 liter zelfgetrokken runderbouillon (of met blokjes en water)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • klontje roomboter
  • 500 ml water
  • handje cherrytomaatjes 
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Een paar takken Italiaanse kruiden (gekneusd) 

Hoe maak je het?

  1. Verhit de roomboter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde rode ui en het fijngehakte knoflookteentje toe. Bak dit enkele minuten tot de ui zacht en glazig is.
  3. Doe de pompoenblokjes, cherrytomaatjes en wortelstukken in de pan en bak ze 5-7 minuten mee, zodat ze licht kleuren en smaken zich goed ontwikkelen.
  4. Giet de zelfgetrokken bouillon erbij. Breng alles aan de kook.
  5. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, Italiaanse kruiden, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout toe. Roer alles goed door.
  6. Zet het vuur lager en laat de soep zachtjes 20-25 minuten koken, totdat de pompoen en wortels helemaal zacht zijn.
  7. Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde, romige soep. Haal wel eerst de takjes kruiden eruit. 

Met daarbij direct een fijne tip. Als je soep over hebt, lekker bij de lunch voor de volgende dag óf als ontbijt, ook lekker! Meal preppen is key bij afvallen! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.