Mijn derde weekmenu!
Mijn 3e weekmenu alweer en wat een enthousiasme van jullie de afgelopen weken. Dank jullie wel, hier word ik erg blij van. Leuk ook dat ik een aantal vrouwen mag begeleiden met een persoonlijk weekmenu, wie had dat gedacht? Na diverse afgeronde opleidingen (onder andere natuurvoedingsadviseur, nutrition coach en voedingstherapeut) die ik puur voor mezelf volgde (om mezelf te helpen), ben ik dankbaar dat ik nu ook stapje voor stapje andere vrouwen mag helpen met voeding. Dat gezegd hebbende… Hierbij mijn derde weekmenu en heb je vragen? DM me dan via Instagram.
* Noot: mijn boodschappen haal ik zo lokaal mogelijk, bij de Zeeuwse boeren of de bio winkel, zo ook ons vlees (zonder toevoegingen en medicijnen). Mijn insteek is altijd zo puur mogelijk eten, zo min mogelijk zooi in hetgeen ik koop. Ik zal binnenkort een blog delen hierover.
MAANDAG
Ontbijt: smoothie met bramen en perzik. Klik hier voor het recept.
Lunch: spelt, of volkoren wrap (of een wrap van een omelet) met tonijnsalade
* Hoe maak ik de tonijnsalade: blikje tonijn (ik heb altijd die van Fontaine), el mayonaise, peper/zout, tl knoflookpoeder, rood uitje fijngehakt, scheutje citroensap, verse kruiden zoals bieslook, eetlepel mais en misschien een klein rood pepertje fijngehakt. Ik besmeer de wrap met de tonijnsalade (maak hem niet ‘nat’), leg rucola, veldsla en spinazie ertussen en rol ze strak dicht.
TIP: je kunt ook wraps maken met een andere vulling zoals gerookte kip, omelet, kaas, gegrilde groentes en hummus.
Diner: mijn spicy zoete aardappel stamp. Klik hier voor het recept.
DINSDAG
Ontbijt: de meest verleidelijkste crumble met seizoensfruit. Zó fijn! Klik hier voor het recept.
Lunch: ricotta wrap (klik hier hoe je die kunt maken) met broodbeleg naar keuze (klik hier) of eet een restje van de zoete aardappelstamp van gisteravond, ook lekker!
* Meal preppen betekent voor mij de restjes van het diner bewaren voor je lunch.
Diner: overheerlijke gevulde aardappel cheese onion style (klik hier) met geroosterde worteltjes uit de oven (klik hier). Ook lekker, rooster er ook eens wat krulandijvie bij. Jammie!
WOENSDAG
Ontbijt: een schaaltje yoghurt met stukjes banaan, peer, een eetlepel rauwe honing en een handje walnoten. Of een eetlepel verse granola als je dat lekkerder vindt.
Lunch: een omelet met prei (gebruik als wrap) vullen met rucola en stukjes gerookte makreel (of haringfilet) en 3 paranoten om op te snacken.
* Hoe maak ik mijn omelet? Ik kluts twee eitjes met wat (rauwe) melk. Dan snijd ik de prei fijn en bak deze in kokosolie in de pan tot deze zacht is. Daarover de geklutste eitjes en dan heb je een heerlijke omelet. Vergeet je kruiden niet, zoals peper/zout/knoflookpoeder/cayennepeper. Ik schrijf nu prei, maar dit kan natuurlijk met alle groentes die jij lekker vindt.
Diner: soulfood time, gebakken rijst met tuinbonen en kippendijen. Klik hier voor het recept.
DONDERDAG
Ontbijt: 1 geroosterde (zuurdesem) boterham met cashewnoten pasta, stukjes vijg, stukjes pruim, paar amandelen en stukjes pure chocolade. Zo lekker (zie foto hieronder, het is toch net een taartje?).
Lunch: De restjes van het avondeten van gister. Warm het gerecht op in een koekenpan en doe er een lekker spiegeleitje boven op. Heb je schoon alles opgegeten? Dan heb ik nog een lekker lunchgerecht in de aanbieding. Klik hier.
Diner: mijn healthy spicy borrelplank! Dit wil je! Klik hier.
VRIJDAG
Ontbijt: snackbordje, twee gekookte eitjes met wat Keltisch zeezout.
Lunch: een kop groentesoep op basis van verse runderbouillon (klik hier hoe deze te maken) met 2 zuurdesem crackers met hüttekase met stukjes ansjovis of sardientjes (zie foto). Of nog lekkerder, een verse haring met uitjes! Heerlijk!
De basis is mijn zelf getrokken bouillon, deze zet ik op het vuur (met daarin de hoeveelheid die je wenst) en daarin gaan diverse groentes zoals broccoli, prei, wortel, bleekselderij. Eventueel kun je er nog wat soepballetjes aan toevoegen, kwartiertje op laag vuur en dan is je groentesoep klaar. Zo lekker wanneer je zelf de bouillon trekt. Heb je de bouillon niet zelfgetrokken? Gebruik dan een bouillonblokje en water. Deze blokjes zijn mijn favoriet (ook qua ingrediënten).
Diner: lekkere pastinaak frietjes (klik hier) met homemade kipnuggets (klik hier) & gegrilde groentes.
* Gegrilde groentes zijn zo gemakkelijk te maken. Ik maak ze heel vaak, want ze zijn ook nog eens erg lekker. Alle groentjes die je lekker vindt op de bakplaat, beetje Keltisch zeezout, cayennepeper (optionele), knoflookpoeder en peper erover, een drizzle goede olijfolie en dan 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Lekker!
ZATERDAG
Ontbijt: een groenteomelet met verse Parmezaanse kaas (optioneel)
* Super gemakkelijk. Twee eitjes klutsen, beetje melk erbij, kruiden (peper en zout sowieso). In de koekenpan wat kokosolie, en groentjes die je nog in je groentelade hebt liggen zoals mais, prei, boontjes, paksoi, uitjes, chinese kool, roerbak je even tot gewenste bite. Dan daarover je geklutste eitjes en je hebt een lekkere omelet. Je kunt er eventueel ook nog wat gerookte kip door doen als je dat lekker vind of (nog lekkerder) verse parmezaanse kaas raspen.
Lunch: mijn gemakkelijke tortilla’s met diverse groentes uit de oven. Zoals onder andere courgette en worteltjes (klik hier).
Diner: soup night, pompoen-wortel soep, je kunt hier eventueel een lekker (zuurdesem) broodje bij eten. Klik hier voor de soep. Ik beleg het broodje dan, in combinatie met deze soep met een lekkere tomaten tapenade en wat pijnboompitten (klik hier).
ZONDAG
Ontbijt: het ultieme zondag ontbijtje. Broodpudding! Klik hier voor het recept.
Lunch: frisse venkelsalade met feta, ansjovis en een citrusdressing (klik hier) met een kopje pompoen-wortelsoep van gisteravond. Daarbij snack ik op een paar peccannoten.
Noot: Ik eet als lunch bewust een salade met soep omdat ik zowel vanochtend als vanavond brood eet. Balance is key 😉
Diner: junk food time, gebakken Libanees brood, met rundergehakt, veldsla en rauwe ui. Klik hier voor dit geweldige gerecht.