Rachelle Verhage

Een natuurlijke remedie tegen zonnebrand

Factor 50?

Goed, laat ik beginnen bij het feit dat ik geen specialist ben of professional op het gebied van zonnebrandcréme of verbranding door de zon. Ik smeer zelf kokosolie (lees disclaimer ajb) en dat gaat al jaren goed (ik ben natuurlijk Moluks en dat scheelt). Ik doe ook niet aan zonnetraining. Soms smeer ik wel een factor. Ik volg daarin mijn eigen gevoel. Enfin. Nu heb ik dus een wondermiddel als het gaat om een pijnlijke, rode, strakke huid na een dag zonnen. vooral mijn dochter kon daar nogal last van hebben na een dag op het strand. Spicy mama’s remedie is the bomb, zoals ze dat niet zou zeggen. 

Wat heb je nodig?

  • Een kop Griekse yoghurt
  • Twee eetlepels rauwe honing
  • 1/4 komkommer in stukjes gesneden
Het ziet er dan zo uit, ik smeer 3 lagen (na 5 minuten liggen de volgende laag). Het verkoelt direct. Daarna lauw douchen.

Hoe maak ik het?

Simpel. Ik doe alle ingrediënten in de blender en blend het zacht tot een fijn papje.

Dat papje smeer ik met een kwast (zo eentje waar je ook maskers mee op je gezicht smeert) op de plek en volgens mijn dochter brengt het direct verlichting en na tien minuten is het strakke gevoel weg.

Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee. Je kunt alle ingrediënten ook eten, in het ergste geval houd je er een bak yoghurt aan over. 

De Spicy Keukenprinses

O, en wat iedereen ook schrijft/predikt. Blijf altijd zelf nadenken of professionals raadplegen. Ik deel, vanuit mijn wereldbeeld, mijn waarheid, en dat hoeft nooit de jouwe te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.