Rachelle Verhage

Maak je eigen grapefruit tonic

De grapefruit. Of je nu een fruitliefhebber bent of niet, deze citrusvrucht heeft een speciale plaats in de wereld van huidverzorging verdiend. En nee, ik ga je niet vertellen om een halve grapefruit op je gezicht te plakken (al lijkt dat wel een leuk Instagram-momentje). We gaan het hebben over grapefruit tonic voor je huid.

Waarom Grapefruit?
Grapefruit is niet alleen heerlijk als verfrissend sapje op een zomerse dag, het heeft ook tal van voordelen voor je huid. Hier zijn een paar redenen waarom je grapefruit als huidtonic zou moeten overwegen:

 1. Vitamine C bom: Grapefruit zit vol met vitamine C, een antioxidant die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen en je huid een gezonde glans geeft.
 2. Natuurlijke exfoliator: De zuren in grapefruit helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en geven je huid een frisse, nieuwe look.
 3. Hydratatie: Grapefruit bevat veel water, wat helpt om je huid gehydrateerd te houden.
 4. Antibacteriële eigenschappen: Ideaal voor mensen met een acné-gevoelige huid!

Het recept: maak je eigen grapefruit tonic

Laten we eerlijk zijn, het is altijd beter (én goedkoper) om je eigen huidverzorgingsproducten te maken. We elimineren hiermee een hoop zooi, ingrediënten die we niet kunnen uitspreken en dus niet in ons lichaam willen. Keep it natural. Enfin, hier is mijn eenvoudige recept om je eigen grapefruit tonic te maken. Je huid zal je dankbaar zijn.

Wat heb je nodig?

 • 1 grote grapefruit
 • 1 kopje gedestilleerd water
 • 2 eetlepels toverhazelaar (ook heel fijn als je verbrand bent).


Hoe maak ik het?

 1. Pers de grapefruit: Pers het sap uit een grote grapefruit en zorg ervoor dat er geen pulp in zit. Je kunt het sap ook zeven om er zeker van te zijn dat het helemaal glad is.
 2. Meng de ingrediënten: Meng het grapefruit sap met het gedestilleerde water, de toverhazelaar in een schone kom.
 3. Bottelen: Giet het mengsel in een schone, lege glazen fles Zorg ervoor dat de fles goed schoon is om eventuele bacteriën te vermijden.
 4. Gebruik: Schud de fles goed voor elk gebruik. Spray de tonic op een wattenschijfje en veeg het zachtjes over je gezicht na het reinigen. Vermijd wel de gevoelige huid rond je ogen.

Extra tips die ik toepas:

 • Bewaar de tonic in de koelkast (lekker verfrissend zomers)
 • Gebruik de tonic binnen twee weken voor de beste resultaten. Omdat het een natuurlijk product is zonder conserveringsmiddelen, blijft het niet eeuwig goed.

Grapefruit is dus niet alleen goed voor je smaakpapillen, maar ook voor je huid. Probeer het eens uit en laat me weten hoe het voor jou werkt?

De Spicy Keukenprinses

Noot: Raadpleeg altijd een professional voordat je iets klakkeloos aanneemt wat je leest op het Internet. Blijf zelf goed nadenken. Vanuit mijn natuurvoedingsopleiding en mijn eigen ervaringen deel ik enkel wat ik geleerd heb én wat voor mij werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.