Rachelle Verhage

Maak je eigen natuurlijke crèmespoeling

Geen chemische zooi vanuit de winkel, maar je eigen crèmespoeling met biologische, natuurlijke producten. Het is makkelijk, milieuvriendelijk, en fantastisch voor je haar. Eerlijk? Ik gebruik áltijd de producten van Hair Effect (klik op de link) maar tijdens vakanties, of wanneer het op is en ik moet nog bestellen, gebruik ik dit in mijn haar. Geloof me, dit wil je! 

Wat heb je nodig?

  • Aloë vera gel: 2 eetlepels (ik gebruik deze gel, klik hier).
  • Kokosolie: 2 eetlepels (gesmolten)
  • Appelazijn: 1 eetlepel
  • Honing (koop wel rauwe honing ajb): 1 eetlepel
  • Essentiële olie (optioneel, voor geur): 5-10 druppels (lavendel, rozemarijn of pepermunt zijn geweldig).

Hoe maak ik het?

  1. Begin met 2 eetlepels aloë vera gel. Dit hydrateert je haar en kalmeert je hoofdhuid.
  2. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe. Kokosolie is een diep voedende olie die je haar glanzend en sterk maakt.
  3. Doe er 1 eetlepel appelazijn bij. Dit helpt de pH-balans van je haar te herstellen en maakt je haren zachter.
  4. Roer 1 eetlepel honing erdoorheen. Honing is een natuurlijke moisturizer en geeft je haar een mooie glans.
  5. Als je wilt, voeg dan 5-10 druppels van je favoriete essentiële olie toe voor de geur en extra voordelen. Lavendel werkt ontspannend, rozemarijn stimuleert de haargroei, en pepermunt geeft een frisse kick.
Gebruik een niet ontgeurde biologische kokosolie

Mixen en Gebruiken

Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een gladde, romige substantie hebt. Breng de crèmespoeling aan op je natte haar, focus vooral op de punten. Laat het 3-5 minuten intrekken en spoel het daarna grondig uit met lauwwarm water (liever kouder dan warmer). 

Gebruik liever een rauwe honing (niet die uit de supermarkt)
Klik op de afbeelding om te zien welke aloë vera gel ik gebruik

Ik gebruik dit “goedje” al jaren op mijn haren en ik zweer erbij. Mocht je het gemaakt hebben? Laat het me zeker even weten via Instagram, leuk! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.