Rachelle Verhage

Pastinaakfrietjes maken!

Wat is het eigenlijk? Friet of patat? Enfin, dit zijn frietjes gemaakt van pastinaak en geloof me die zijn lekker. Pastinaak is super gezond, en wees eens eerlijk? Hoe vaak eet je pastinaak? Precies! 

Wat heb je nodig?

 

  • 500 g pastinaken
  • scheutje goede olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse parmezaanse kaas

Hoe maak ik het?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Schil de pastinaken en snijd ze in frieten zoals jij ze lekker vindt (ik vind ze dunner lekker)
  3. Doe de pastinaakfriet in een kom en voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper, peper en zout toe. Meng alles goed zodat de frieten gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
  4. Bak de frieten in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20-25 minuten. Halverwege de baktijd de frieten even omdraaien, zodat ze aan alle kanten goudbruin worden.


    Of… frituur ze in de ossewit, dat vind ik ook zo ontzettend lekker! Dan wel de kruiden ná het bakken er pas overheen doen met de parmezaanse kaas. 

  5. Haal de frieten uit de oven zodra ze goudbruin en krokant zijn. Strooi er wat verse parmezaanse kaas over en serveer ze met een lekkere dip zoals aioli of een frisse yoghurt-kruidendip.

 

Lekkerder dan frietjes van aardappel? Nee. Maar wel even weer iets anders en een extra portie groentes binnen. Zijn ze gezond? Yes! In deze groente vind je veel vezels, vitamine C, kalium, foliumzuur en antioxidanten. Ook stimuleert het eten van pastinaak de werking van de nieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. En oja, deze witte rakker bevat weinig calorieën. Bron: Women’s Health (klik hier).

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *