Rachelle Verhage

Spicy olijfolie op Sardinië

Als het maar heet is?

Stel jezelf dit plaatje eens voor. Ergens op Sardinië zit ik -dag 3- aan een tafel met vier mensen (locals). Twee spreken er Engels, twee niet. De tafel is gevuld met lekkere gerechten. Van die gerechten die de smul-klieren in je mond aanzetten en je een dansje laten doen bij elke hap. Rechts van mij zit een man, uit Sardinië, met de fijnst geurende spaghetti vongole. Bijna had ik spijt van mijn keuze. Bijna dan. Voordat hij gaat eten vist hij de schelpen uit zijn gerecht en schenkt ervaren olijfolie over zijn spaghetti. “He loves spicy!” hoor ik links van me. Spicy? Wat? De olie bleek de perfecte mix van de beste olijven, citroen en spicy pepers. Ik moest de olie proeven met een stukje brood en proefde direct, deze olie moet ik kopen óf zelf maken. Overigens heb ik niet de illusie dat ik dit net zo lekker kan maken als deze op Sardinië, maar een poging wagen kan altijd. 

rode peper

Spicy olijfolie met een beetje citroen

Wat gebruikte ik?

  • 500 ml goede extra vierge olijfolie.
  • Eén biologische citroen (onbespoten omdat ik de schil gebruik).
  • 5 calabrische pepers (of pepers naar keuze)
  • 2 teentjes knoflook 

Hoe maakte ik het?

Waar veel mensen de olie verwarmen doe ik dat niet. Eigenwijs, i know. Ik schenk heel simpel de olie in een glazen pot. Snijd vervolgens de pepers in grove stukken en de schil van de citroen. Dit voeg ik bij de olie en dan sluit ik de pot goed af. De olie laat ik zeker een week of twee staan voordat ik hem gebruik. Verse pepers gebruiken is tricky, omdat de ene peper de ander niet is qua spice, maar ik gebruik ze toch vers, omdat je kunt doseren met de olie wanneer je geproefd hebt. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.