Rachelle Verhage

Weekmenu #1

Relatietherapie met voeding

Als natuurvoedingsadviseur mag en kan ik zeker voedingsadvies geven, echter maak is dat altijd passend en afgestemd op de persoon voor wie ik ze maak. Daarom deel ik hier mijn eigen weekmenu’s, zodat je er wel inspiratie uit kunt halen. Door mijn leefstijl om te gooien, een jaar geleden, heb ik mijn relatie met voeding zo ongelofelijk kunnen verbeteren. Niet door kcal te tellen, maar door mijn lichaam te voeden in plaats van te vullen. Inmiddels 18 kilo afgevallen.

Ik presenteer je, mijn persoonlijke weekmenu (één van de): 

ZONDAG

Ontbijt: Een geroosterde zuurdesem boterham met daarop een beetje (grasgevoerd) roomboter, een  1/2 avocado geprakt met wat peper/zout. Daaroverheen schep ik wat roerei (van twee eieren en wat melk) en verse peterselie. Nog lekkerder? Met wat stukjes groene asperges erover (die je kort grilt in de pan met wat kruiden). Trust me! 

Lunch: Een warme salade met groenten, quinoa (zegge: kienwa) en geitenkaas. voeg ook eens wat waterkers toe, samen met de spinazie, lekker! Klik hier voor het recept. 

Diner: gegrilde tonijn met groentes uit de oven en zoete aardappel. Klik hier voor het recept. 

MAANDAG

Ontbijt: Smoothie bowl, baby! Garneer met wat zaden, stukjes dadel en wat noten. Favo! Klik hier voor het recept. 

Lunch: Zeekraal salade met een stukje volkoren stokbrood (optioneel: met eventueel wat roomboter op het stokbrood en stukjes ansjovis uit blik). Klik hier voor het recept. 

Diner:  Mijn ultieme restjes gerecht. Klik hier voor het recept. Tijd om al je groentjes op te maken! 

DINSDAG

Ontbijt: Griekse yoghurt of volle kwark met warm diepvriesfruit naar keuze (lekker in de kokosolie in een pannetje warm maken en dan door de yoghurt). Garneren met stukjes banaan, een handje zaden en wat stukjes vijgen (vers of gedroogd) voor de zoetigheid. Ook lekker, doe eens de sap van 1/2 citroen door de yoghurt.

Lunch: Een dikke tosti van twee (zuurdesem)boterhammen. Bijvoorbeeld met wilde perzik en zuurkool. Of biet! Klik hier voor wat inspiratie. Bouw jouw lekkerst tosti. Ik probeer altijd een groente toe te voegen en wat eiwitten. 

Diner: Kipfilet met romige spinazie en geroosterde bloemkool. Klik hier voor het recept. 

WOENSDAG

Ontbijt: Wát, ijs als ontbijt? ZEKER! Kersen/Mango ijs, garneer met wat passievrucht en cacao nibs (die vind ik ook zo lekker). Klik hier voor het recept. 

Lunch: Noodle salade met lente ui en een goddelijke dressing. Klik hier voor het recept. 

Diner: Nacho’s baby! Dit wil je eten! Klik hier voor het recept. 

recepten met zoete aardappel

DONDERDAG

Ontbijt: Verleidelijke crumble uit de oven. Yes!  Klik hier voor het recept. Ook lekker als dessert overigens! 

Lunch: Een saladepot. Zo gemakkelijk, zeker als je moet werken vandaag. Klik hier voor het recept. 

Diner: Homemade kipnuggets (klik hier voor het recept) met frietjes (die je natuurlijk zelf bakt, maar halen kan natuurlijk ook) en worteltjes uit de oven (dát is zo lekker!). Klik hier voor het recept van de worteltjes.

VRIJDAG

Ontbijt: chiazaad pudding met havermout. Garneer met wat stukjes nectarine en pure chocolade. Aanrader! Klik hier voor het recept. Dit recept is op mijn Tiktok, lukt dat niet? Stuur me dan even een DM op Insta. 

Lunch: Mijn ei/avo salade smeren op een tortilla, en garneren met waterkers of rucola (ik vind deze uit de supermarkt de beste optie qua ingrediënten, wel nog even in de pan). Klik hier voor de ei/avo salade (en strooi daar dan de waterkers of rucola over, voordat je de tortilla half dicht vouwt). 

Diner: Dikke vette hamburger zonder broodje (en dat mis je ook niet geloof me). Klik hier voor het recept. 

ZATERDAG

Ontbijt: Een hartige ontbijtbowl met linzen met een gekookt eitje erop! Klik hier voor het recept (foto’s volgen). 

Lunch: De lunchknaller van Joep Rovers (zooo lekker dit recept)! Klik hier voor het recept.

Diner: Pulled chicken (klik hier) met gemakkelijke zelfgemaakte broodjes op basis van yoghurt (klik hier)! Dit is oprecht een feestmaal hoor. Ook hier geldt (voor mij), ik kijk welke groentes ik nog heb liggen en gril ze dan even in de oven met wat kruiden en eet deze er bij. 

Een kijkje in mijn keuken

Dit was het, een kijkje in mijn keuken. In hoe ik ongeveer eet elke week. Zo gevarieerd mogelijk, zo veel mogelijk groentes en eiwitten. Ik eet weinig tot geen snacks tussendoor, want ik vind drie hoofdmaaltijden echt goed vullend (nú). Twee keer per jaar doe ik aan intermittent fasting voor een periode van 6 weken (laat je goed voorlichten, want dit is geen leefstijl), ook dan eet ik ontbijt/lunch en diner maar dan op andere tijden. Daarbij probeer ik elke dag 2 liter water te drinken (wat niet altijd lukt) en eet en drink ik ook weleens iets vullends (in plaats van voedend). Ik ben ook maar een mens 😉 

Enfin. Geen week is hetzelfde, dus ik zeg: tot volgende week (en dan met nieuwe recepten, tips en ingrediënten). Dan deel ik weer een persoonlijk weekmenu ter inspiratie. 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.