Rachelle Verhage

Spicy ingelegde rode ui (kan ook zonder de spice)

Een must voor in je koelkast

Als deze niet in mijn koelkast staan, ga ik ze snel maken. Ingelegde rode ui met een beetje spice, zo lekker! Voor op de stamppot, op een stukje biologisch vlees, of een Mexicaanse bowl. Overigens durf ik ze ook gewoon zo te eten als ik langs de koelkast loop. De glazen potjes haal ik bij de Action (onder de 2 euro per glazen potje).

Wat heb je nodig?

2 grote rode uien
125 ml appelazijn
125 ml natuurazijn
125 ml water
1/4 rode peper, in dunne ringen gesneden, zonder zaadlijsten
1 teentje knoflook in dunne plakjes
1 eetlepel palmsuiker (optioneel, want ik vind het zonder ook lekker, maar een lekkere tegenhanger voor de peper).

Hoe maak je het?

Je snijdt de uien in halve ringen. Dan schenk je het vocht, de azijn + het water erbij. Vervolgens de pepers, het teentje knoflook en de suiker. Je schudt het potje en klaar. Een kind kan de was doen.

Ik bewaar het in de koelkast om het de volgende dagen overal bij te eten. Serieus een aanrader! 

De Spicy Keukenprinses

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.